Wispelturig

Eigenlijk is het weer hier toch niet te geloven. Weken aan een stuk prachtig weer. De laatste dagen was het wat verminderd, maar gisteren had ik toch nog korte mouwen aan.

Vandaag. Vergeet het. Toen ik deze voormiddag mijn neus buiten de deur stak voelde het bijna aan alsof hij zou afgevroren worden. OK. Ik weet het. Het vroor niet, bijlange niet zelfs, maar na de verwennerij van de laatste tijd was het toch wreed koud.

Dus heb ik de kinderen opnieuw hun winterkleren laten aandoen en ik kan u verzekeren, dat viel niet in goede aarde. Zeker niet toen ze naar buiten keken en de zon nog zo schoon scheen ook.

Tegen het einde van komende week geven ze opnieuw mooi warm weer, maar ik denk niet dat de kinderen zo lang zullen wachten om hun zomerkleren aan te doen. Het minste dat ge er van kunt zeggen is dat het toch echte Belgen zijn: ze kleden zich naar het seizoen, niet naar het werkelijke weer.

3 thoughts on “Wispelturig”

  1. Al een paar dagen aan het meelezen en nu de eerste reactie.

    Ik heb ons juffie vanmorgen ook terug haar winterjas aangedaan. Vanmiddag kreeg ik dan zowel onder mijn voeten omdat 1) ze vanmorgen koude handen had en haar handschoenen had gemist en 2) ze het vanmiddag écht wel veel te warm had in zo’n warme jas. Moeilijk, moeilijk, dat weer…

Geef een reactie