Resistance is futile

Het is ondertussen een paar jaar geleden. Wij liepen in Oostende en gingen naar het Marie-Joséplein toen ik ze in de etalage zag. Ze schreewden het uit in de meest opzichtige kleuren en ik had er een instant hekel aan. Loeilelijk vond ik ze.

De kinderen waren erbij en, vooral dankzij de kleuren, werden ze er als een magneet naartoe getrokken. Het was dan nog een kinderwinkel ook en aangezien ze toch een nieuw paar nodig hadden heb ik ze in de plaats een deftig paar kunnen aansmeren. Over mijn dood lijk! dacht ik toen.

Maar vandaag ben ik gezwicht. Het is er uiteindelijk van gekomen en de kinderen hebben hun eerste paar. Nu, niet alle kinderen want Zelie zit er blijkbaar ergens tussen (het gaat per twee maten en de ene waren te nipt juist en de volgende maat te groot), maar Louis, Jan en Anna hebben er nu wel: Crocs!

Nu, de kleuren vallen nog mee. Jan heeft er in een soort bruin/groen, Louis heeft zwarte (de mevrouw had ook knalgele van Sponge Bob mee en ik heb rap gevraagd om die weg te steken, wat ze zeer goed begreep) en Anna heeft er in lichtgroen.

Moeder wordt dus softer met de jaren. Binnenkort gaan ze nog helemaal over mij heen lopen.

6 thoughts on “Resistance is futile”

 1. Pas op, straks wordt je nog fan. Immers steeds afwasbaar. Kunnen in de vaatwas, wasmachine, … En makkelijk aan en uit te doen…

 2. Voor kinderen vind ik het wel net kunnen. Zeker in neutrale kleurtjes zoals bij jouw kindjes. Ben ook nog niet superenthousiast maar er zullen wel voordelen aan zijn ook (zie boven).

  Maar voor volwassenen vind ik het echt not done, lelijk, bah! Tenzij misschien voor verpleegkundigen uit praktische overwegingen (geen zweetvoeten, geen pijnlijke voeten,…)

 3. ik ben een week of twee geleden ook gezwicht. Voor een knalroze paar nb. Ik vond dat als ik toch overstag ging dat dan maar meteen helemaal mocht zijn.
  Maar wel voor een iets smaller modelletje dan de standaard crocs. Met een extra riempje bovenop de voet.
  En stiekem denk ik erover om voor mezelf ook een paar te kopen… misschien zo’n ballerina-model ????
  Maar dan wel in een neutrale kleur. Ik ben tenslotte volwassen _ NOT_

 4. Vind ze ook heel erg lomp van uitzicht, maar ben vorige week ook gezwicht … Het is wel een wat sandaliger variant geworden, omdat mijn zoon zijn smalle voetjes gewoonweg zwommen in het standaardmodel. Maar aan de tenen zien ze er even lompig klompig uit. Soft, soft …

Geef een reactie