Voorbereidingen

Deze week van het jaar is toch één van mijn favoriete weken om in Gent rond te lopen. Tijdens deze week zijn de voorbereidingen voor de Gentse Feesten immers volop aan de gang: opbouwen podia, afsluiten straten, opstellen kraampjes, prutsen hier en daar, … De stad veranderd zienderogen en het maakt dat de kriebels beginnen in mijn buik.

Dit jaar zijn we er uiteraard weer bij. Wij wonen normaal gezien net buiten de feestenzone om er geen last van te hebben. Normaal, zeg ik, want dit jaar is de feestenzone uitgebreid tot onze wijk en ik houd dus wel een beetje mijn hart vast dit jaar. Ik hoop echt dat het mee zal vallen, want ik heb geen zin om, zoals zoveel andere Gentenaars, in de toekomst verplicht te worden om op vakantie te gaan tijdens de Feesten wegens dat het niet leefbaar meer is om thuis te blijven.

Ondertussen ook al twee vergaderingen achter de rug om het programma een beetje in elkaar te steken van wie wat gaat bekijken wanneer voor het Project. Dus als het hier wat stil wordt, ga daar dan eens een kijkje nemen. Net zoals vorig jaar zal ik weer veel op het Puppetbuskersfestival lopen en dit jaar heb ik mij ook geëngageerd om naar MiramirO te gaan kijken. Twee festivallen waar ik dol op ben en, goed meegenomen, ’t is nog wreed leuk voor de kinderen ook.

Nog drie keer slapen en dan is het weer zo ver.

Geef een reactie