Vuiligheid

Het zand in de zandbak van het Baudelopark: vuiligheid. Als de kinderen daarin gespeeld hebben wilt ge u niet eens meer afvragen wat daar allemaal inzit. Zo vuil en zwart zien ze.

En eigenlijk is het niet alleen als ze daarin spelen. Deze namiddag moest ik Anna van zo’n schommelpaardachtigiets halen (accident in de broek en ze wou er niet meer afkomen). Ik zweer het, het is niet meer dan vijf stappen van de rand van de zandbak tot aan dat ding en dus ook maximaal vijf stappen terug. Mijn voeten zagen zwart. Van maximaal tien stappen in dat zand te zetten. Vies gewoon.

Zou dat zand ooit ververst worden, zit ik mij nu af te vragen? Zo bijvoorbeeld na de feesten? Ik hoop het van harte, maar ik vrees ervoor.

One thought on “Vuiligheid”

  1. ik vrees ervoor.
    Volgens de veiligheidsvoorschriften die bv in scholen heerst, zou elke zandbak moeten afgeschermd worden als er niet in gespeeld wordt. Maar ik vraag mij af waar ze die regel toepassen.

Geef een reactie