Stakingstress

Ik werk in Brugge en als er staking is valt dat dus nog mee. Er zijn tenminste geen files want hoeveel mensen gaan er nu gaan werken in Brugge, nietwaar. Mensen die van Brugge zijn, tot daar, maar van daarbuiten?

De doortocht deze ochtend ging dan ook zonder al te veel problemen. Kinderen in de auto, afgezet aan de scholen, ring op richting autostrade en daar waar ik zo goed als geen problemen had om erop te geraken (kleine file op de B401 maar ik maakte een klein omtourke via De Pinte – E 17 dus zodat ik er eigenlijk zo goed als onmiddellijk uit was). Eens terug op de E 40 zag ik de ongelooflijke file staan in de andere richting, allemaal mensen die stonden te wachten om Gent te kunnen binnenrijden. Een grote ‘oef’ ontsnapte mijn lippen, gelukkig dat ik niet langs die kant stond.

Vanavond had ik mij echter misrekend. Brugge buitenrijden als de scholen gedaan hebben is sowieso een missie van lange duur. Brugge buitenrijden als de scholen gedaan zijn én er zijn kweetniehoeveelmeermensen met de auto wegens staking, is gekkenwerk. Normaal gezien, als ik dus met de wagen ben, vertrek ik altijd om 15u55. Tegen dat ik dan aan de poorten kom staan de ouders nog altijd voor de schoolpoorten.

Vandaag pas om 16u10 vertrokken. Niet goed. Een half uur duurde het tegen dat ik buiten de poorten was. Gelukkig had ik mijn boek bij en heb ik op mijn gemak zitten lezen, opjagen heeft toch geen zin nietwaar. Eens buiten Brugge zelf ging het relatief vlot … tot we in Gent kwamen. File op de B 401 ‘andere richtingen’ (dus om op de kleine ring te geraken) en met al het tijdverlies van in Brugge had ik absoluut geen tijd meer om daar aan te schuiven of ik zou hopeloos te laat komen op school: het was al 17u15 en de opvang sluit om half zes. Dan maar rechtdoor richting Zuid en hopen dat het daar beter ging.

Een ietsiepietsie toch en zo kon ik op veel kortere tijd de stad binnenrijden. Ik had onlangs gehoord dat de Kantienberg opnieuw tweerichtingsverkeer geworden was en gokte daarop. Dus op het einde van de autostrade onmiddellijk naar links en ja, ik had het juist gehoord. De ring dus mooi kunnen vermijden, langs binnenin tot aan de Verdedigingsstraat, rap Jan opgehaald en langs binnenin doorgereden naar de Nederkouter. Daar ging het alweer heel wat trager, maar uiteindelijk kunnen afslaan in de Savaanstraat zodat ik nog op tijd was om Louis af te halen.

Het is dus ondertussen 17u35 en ik vroeg mij af: eerst naar huis rijden om Jan en Louis af te zetten (Michel was vandaag thuisgebleven met Anna), om dan terug te keren om om 18u bij Zelie op de muziekschool te zijn, of gewoon stoppen bij de muziekschool en samen op haar wachten (we moeten daar sowieso passeren op weg naar huis)?

De keuze werd voor mij gemaakt. Het verkeer ging zo traag dat tegen dat we bij de muziekschool waren, het 17u55 was. Even gestopt dus, net op tijd om Zelie in te laden en opnieuw aangezet.

Op normale dagen duurt het (maximaal) vijf minuten van de muziekschool naar huis (eigenlijk is het ook maximaal vijf minuten van school naar de muziekschool). Vandaag waren we om 18u35 thuis: 40 minuten vanaf de muziekschool; 60 minuten vanaf de school.

In totaal 2,5u in de wagen gezeten om thuis te geraken. Is het normaal dat ik mij afgepeigerd voel?

One thought on “Stakingstress”

  1. Sorry voor deze eenmalige reactie. Toevallig op je blog beland stoot ik op een contradictie in je tekst:
    Brugge buitenrijden als de scholen gedaan hebben is sowieso een missie van lange duur. Brugge buitenrijden als de scholen gedaan zijn

    scholen GEDAAN ZIJN of gedaan HEBBEN.
    Ik weet het eigenlijk ook niet. Wie wel?

Geef een reactie