Morgen

Morgen zullen de kinderen goed ingeduffeld naar school gaan: jas, sjaal, muts, handschoenen. You name it, they’ll have it.

Morgen gaan we namelijk allemaal met de fiets naar school. De eerste dag van een nieuwe gewoonte. Want vanaf morgen zal het elke dag met de fiets te doen zijn, behalve op woensdag. Tot nu toe deden we dat al op vrijdag. Nu komen daar dus maandag, dinsdag en donderdag bij.

Morgen gaat Anna ook naar school. Wat betekent dat er een halte minder is bij het kinderen afzetten. Wat betekent dat ik een kwartier win. Wat betekent dat ik geen omtoer meer moet maken om van thuis naar het station te rijden. De twee schoolgebouwen liggen namelijk op een rechte lijn tussen ons huis en het Sint-Pietersstation en dus kan ik vanaf morgen met de fiets naar het station en onderweg de kinderen afzetten.

Morgen zal ik op mijn tanden moeten bijten. Morgen en alle komende dagen. Het voornemen is er wel, maar ik weet dat ik af en toe wel serieus ga afzien. Eigenlijk is de timing niet al te goed: net als het kouder begint te worden en het zoveel aangenamer is om met de auto te gaan. Maar het zal ook wel wennen. Alles went.

Morgen is dus de eerste dag van een nieuwe periode. Ik denk dat ik de komende weken ook wel serieus ga investeren in deftige regenkledij voor mij en de kinderen. Maar dat nog net niet morgen.

4 thoughts on “Morgen”

  1. Bravo.
    Hier ook alles met de fiets (Zita naar crèche en Lena naar school) — al is de motivatie eerder dat we er met de auto dubbel zo lang over zouden doen.

  2. Ja, respect! Bij ons is het alleen de kleinste die ik meeneem op de fiets, de rest fietst zelf naar school (middelbaar, he!). En dat is al afzien.

  3. Wij fietsen al jaren en dit jaar blijft er maar 1 auto dag (woensdag, boodschappen en rugby) over. Wat die regen betreft, de aldi anorakskes zijn juist gepasseerd en dat zijn hele goeie. Echt vaak regenen doet het trouwens niet. ’s Morgens zijn de buien heel vaak net achter de rug.
    Investeer zeker in helmen en lichtgevend/reflecterend spul. En koop nooit meer donkere jassen voor de kids. 😉

Geef een reactie