Alleen dag

Vandaag was mijn eerste dag alleen thuis. Anna zit haar tweede vrijdag op school en Louis zijn tandartsbezoek moest niet herhaald worden, dus zat ik vandaag voor de eerste keer zonder kinderen.

Om het ‘gemis’ in te vullen heb ik er dan maar direct een activiteit bijgenomen. Het eerste uurtje op vrijdagochtend is het leesuurtje in Louis zijn klas. Dus zit ik nu het eerste uurtje van mijn kinderloze dag … tussen de kinderen. Ik mocht bij Louis zijn groepje zitten en hen horen lezen. Nog een weekje en daarna moeten alle kinderen weer een leestest afleggen en de bedoeling is dat ze dan allemaal een niveau omhoog gaan. Na de leestest krijgen de leesmama’s, -papa’s, -oma’s en -opas een ander groepje, een groepje waar ‘onze’ kindjes dan niet meer in zullen zitten en als die rotatie dan blijft zal ik op het einde van het jaar misschien alle kinderen horen lezen hebben. Lijkt mij wreed wijs (toemme, ik ben toch wel een echte mama).

Na dat uurtje was ik vrij en dus ben ik met een andere leesmama/vriendin koffie gaan drinken. Twee uur lang koffie drinken en kletsen, zonder gestoord te worden door een kind dat moet drinken, plassen of gewoon weg wil. Eigenlijk wel wreed wijs.

Daarna even naar huis waar onze keukenmakers druk aan het werk waren en die ik even kon helpen met onze verwarming in de keuken op te hangen (joepie! we hebben nu ook – weer – verwarming in de keuken). Tegen dan was het middag en ben ik soep gaan drinken met vriendin E. Na de soep nog een koffie (what else) en toen was het tijd om de kinderen terug van school te halen.

Als elke vrijdag zo gaat zijn, ga ik mij nog goed amuseren.

Geef een reactie