Internet! Help!

Anna wordt binnenkort 3 jaar en dus werd het tijd om een ‘groot’ bed voor haar te kopen.

Toen Zelie indertijd een groot bed kreeg gingen we naar IKEA en kochten we een Brekke-bed: een eenvoudig wit frame met drie lades met een lichthouten front. Mooi, past overal en omdat de kinderkamers onder het dak zitten (schuine muren dus) kon het niet handiger zijn.

Toen Louis en later ook Jan hun groot bed kregen, kregen ze hetzelfde bed. Het oogt ook mooier natuurlijk om gelijke bedden te hebben en zoals gezegd, zeer praktisch want de opbergruimte wordt zeker goed benut. Meer nog, ze is zelfs zeer nodig.

Vandaag was aangestipt in mijn agenda om (eindelijk) naar IKEA te gaan om Anna’s bed te kopen. Eerst eens kijken op de website en shock! horror! na zeven jaar bleek het bed niet meer in hun gamma te zitten. Ik zou mij niet laten kennen en dus trok is sowieso naar de winkel: soms staat er iets niet op de website maar blijken ze het toch nog in stock te hebben.

Maar in de winkel ook geen geluk en bij navraag aan een verkoopster bleek dat het bed definitief uit het gamma genomen is: vorige zomer, tijdens de solden, hebben ze de laatste exemplaren aan een serieuse korting weg gedaan. Ik had veel zin om te beginnen bleiten.

Maar toen dacht ik aan al die duizenden mensen op het internet en dat daar misschien de oplossing kon liggen. Vandaar dus mijn oproep hier, aan jullie: kennen jullie iemand met een Brekke-bed, iemand die het om één of andere reden niet meer wil en van wie ik het dus kan overkopen? Willen jullie mij helpen om mijn vraag ook door te sturen, de wereld in. Misschien heb ik dan geluk en kan ik ook voor Anna zo’n bed installeren. Ik ben bereid er om te komen, zolang het maar in België is.

Een oproepje dus: please help me .

10 thoughts on “Internet! Help!”

 1. Wij hebben min of meer hetzelfde voorgehad met een keukenkast. Ze was niet uit het gamma, maar was ook nergens op voorraad. Even beginnen zoeken op zoekertjessites en precies die kast gevonden als jonge tweedehands (een paar maanden oud) aan een prikje. 🙂 Dus ik zou zeggen: zoek eens op zoekertjessites.

 2. Nu niet voor ’t een of ’t ander, maar waarom moet dat precies hetzelfde bed zijn? Is dat dan zo’n groot drama als het een ander type is? Wat was er dan zo uniek en fantastisch aan dat bed dat een ander type niet mogelijk is? Bij Ikea hebben ze heus nog wel bedden hoor… ook met opbergladen en dergelijke.
  Tja, dan hebben ze niet allevier hetzelfde bed, ramp oh ramp.

 3. Mijn zoon slaapt in zo’n bed…
  Voor mijn dochter hebben we ook een ander moeten kopen.
  Ook met een lade eronder, maar dat is dan wel een extra bed en geen opbergruimte.

  Groetjes,
  Sara

 4. hallo!

  ik heb een brekke bed in de aanbieding! Indien u nog steeds interesse heeft kunt u mij mailen! Ik woon in Zuid Holland.

  Mvgr Nenne

 5. Wanneer u nog steeds opzoek bent naar het brekke bed van ikea biedt ik die van mij aan!

  Ik woon in culemborg (gelderland).

  Laat het zo snel mogelijk weten

  Met vriendelijke groet,

  Sanne

Geef een reactie