Brunch

Brunch vind ik wijs. Dat is dan zo’n combinatie van allemaal ochtend en middagvoedsel maar eigenlijk meestal toch meer ochtendvoedsel maar het wijstste eraan vind ik dat dat iets is dat nogal lang duurt en heel op het gemak is.

Ik heb dat al een paar keer gedaan, zo voor een verjaardagsfeestje voor de kinderen als de familie dan komt, en dat valt altijd meer dan goed mee. Er is dan zoveel keuze van voedsel dat iedereen altijd wel iets vind om te eten dat ze lekker vinden en zo is iedereen content.

Vriendin E. doet morgen van brunch en omdat haar wederhelft vanavond moet werken vroeg ze eerst of we wilden komen en daarna of ik het zou zien zitten om een handje te helpen. Eten én koken? Natuurlijk, dat moet ge mij geen twee keer vragen.

Dus kwamen we gisteren samen voor de lunch om eens te zien wat er zo allemaal op tafel zou kunnen gezet worden en om aan taakverdeling te doen. Zo werd er uiteindelijk een hele waslijst gemaakt van de dingen die te kopen waren en de dingen die te maken waren en ik zou daarvan drie dingen voor mijn rekening nemen: een hespenmousse, een salade ‘niçoise’ (tussen aanhalingstekens, want het is de versie van mijn mama en dat is er één met vlees én vis) en fruitsla.

Deze ochtend en namiddag de nodige boodschappen gedaan en er vanavond dan aan begonnen. Het waren ‘maar’ drie dingen, maar het waren wel drie dingen die niet op één-twee-drie gedaan waren. Rond 19u begonnen. Om 23u gedaan. Hopelijk zal het nu nog lekker zijn ook, want tijd om te proeven heb ik niet gehad.

Oh ja. Terwijl ik op zoek was naar mijn laatste ingrediënt (niet te vinden in de eerste twee locaties), liet ik het koken over aan Michel en bij de vorige boodschappen had hij zijn eigen lijstje van ingrediënten doorgegeven. In mijn afwezigheid zorgde hij dus voor het avondeten (macaroni met kaas en hesp) en was hij begonnen aan zijn recept: een kaastaart.

Morgen gaan we die ook meenemen en het is de allereerste keer dat hij die gemaakt heeft. Het koude kaasmengsel was heel lekker, dus ik ben ongelooflijk benieuwd naar het afgewerkte product.

En om af te sluiten nog een tip: fruit kuisen en snijden met handen die opengekrabt zijn van de kat, niet aan te raden.

Geef een reactie