Uitgeslapen

Het voordeel van ziek te zijn is dat ik ongelooflijk veel geslapen heb de vorige week. Goede nachten en overdag telkens tussen de 2,5 en 4u. Een geluk bij een ongeluk dus, want voordat ik ziek werd was ik relatief oververmoeid.

Een dubbel geluk want zo kon ik het weekend fris beginnen. Vrijdagavond was het namelijk het Retoricabal van Sint-Barbaracollege en wij van de oudervereniging helpen daarbij. Ik ben meestal al paraat van 20u om de mensen te verwelkomen en controleren die eerst naar de receptie gaan. Om 22u begint dat het eigenlijke bal en komt het jong geweld toe.

Het was mijn derde jaar op rij en ik moet eerlijk bekennen, ik vind dat wreed leuk om doen. Tussen 22u30 en 00u is het razend druk. Meer dan 2000 jongeren die langs 2 ingangen (en op het allerdrukste zelfs 3 ingangen dit jaar) binnenkomen, ik zweer het u, ge moet ogen op uw gat hebben. Maar al zeg ik het zelf, we zijn goed georganiseerd, het balcomité levert fantastisch voorbereidend werk en zo verloopt de avond toch wel vlot en neen, meedansen en fuiven, dat doen wij niet.

En dankzij mijn slaapkuur van de afgelopen week ben ik niet gestuikt. Rond 3u30 naar huis gegaan, niet omdat ik te moe werd, maar omdat ik op zaterdagochtend om 9u met Anna moest gaan zwemmen.

Zaterdag was het razend druk, zoals gewoonlijk, en daar waar ik dacht om tijdens de scouts een beetje slaap in te halen is dat niet gelukt: eerst een goed uur staan babbelen met een andere ouder en tegen dat ik thuis kwam bleek het de moeite niet meer en dus ben ik maar naar de Colruyt getrokken voor de wekelijkse boodschappen om vandaar dan Zelie en Louis weer af te halen.

Toen ik aan het wachten was op de kinderen babbelde ik met een andere mama en die bleek die avond vrij te zijn: kinderen op logement en echtgenoot die wacht had. Spontaan dan maar afgesproken om samen naar de film te gaan en ons te amuseren.

Het was nipt om het eten klaar te krijgen, de kinderen eten te geven en Anna nog in bed te steken voor ik zou vertrekken. A. kwam mij ophalen om samen naar de cinema te gaan en (maar) vijf minuten later dan gepland zijn we vertrokken. Gelukkig had ik (via Michel) tickets via internet besteld zodat het niet op een paar minuten aankwam.

We hebben ‘The Curious Case of Benjamin Button’ gezien en alhoewel hij drie uur duurt, we hebben het niet gemerkt. Zeer goede film, drie uur emotie van de bovenste plank en not a dry seat in the house en daarna natuurlijk nog eentje gaan drinken. Tegen 1u thuis gekomen en ondanks mijn gebrek aan slaap de nacht voordien voelde ik mij nog relatief fris.

Vandaag voornamelijk geklust in het huishouden: de laatste troep van het loodgietersbezoek opruimen, afwas-, was- en droogmachines op volle toeren laten draaien, koken en alles weer opruimen, … the usual dus.

Druk maar zeer plezant weekend. Zo mogen er meer zijn.

Geef een reactie