Meisjesavond

Morgen maak ik een uitstap met Zelie en drie van haar vriendinnen. We gaan een dagje weg, of beter, zij gaan iets doen en ik (en de mama van één van de meisjes) gaan op hen wachten.

Om zo’n uitstap voor te bereiden heb ik dan maar gezegd tegen Zelie dat de vriendinnen mochten komen slapen. Want het is voor alle ouders ook gemakkelijker om hen ’s avonds af te zetten zodat ze zich dan ’s ochtends niet moeten opjagen om hier rapraprap te zijn.

Anna slaapt vanavond bij haar broers op de kamer en de meisjes slapen dus op de meisjeskamer. Vier meisjes van 9, 10 en 11 jaar. Ge kunt u de drukte misschien inbeelden. Maar ik mag dat niet zeggen want ze spelen nu nog een beetje op de kamer en ze zijn verrassend stil.

Straks gaan zeggen dat ze mogen afsluiten voor de avond en ik vraag mij af hoe lang het gaat duren voor ze effectief stil gaan zijn.

Geef een reactie