Verliefd

Ik zag ze voor het eerst op de Tweede Museumnacht in het Designmuseum en het was liefde op het eerste zicht. De vorm sprak mij ongelooflijk aan en voor een jubeleumversie vond ik ze meer dan geslaagd. Een juweeltje.

Mijn eerste gedachte was: ik wil die ook. Mijn tweede: vergeet het, want die zullen ongelooflijk veel te duur zijn. Dus bleef het bij dromen. En ook: we hebben al veel potten en pannen, het zou alleen maar een luxeding zijn, niet omdat we het nodig hadden.

Tot dit weekend. Bij het koken vast moeten stellen dat mijn op één na grootste pot echt wel aan het einde van zijn latijn was. Het ding is dan ook 20 jaar oud en was al geen goed ding om mee te beginnen. Om het dan nog 20 vol te houden, chapeau. Dus sprak ik den anderen aan, dat we die dringend moesten vervangen want met ons gezin is het toch een veel gebruikte pot qua formaat. Uiteraard vertelde ik hem ook van mijn verliefdheid.

Vanavond kwam ik thuis na het werk en er lag een folder/brochure met alle potten en pannen van Demeyere én alle prijzen erbij. Den anderen had dat meegebracht om dan prijzen te kunnen vergelijken en wat bleek: de nieuwe collectie was wel duurder, maar niet exorbitant duurder dan de basispotten.

De knoop was onmiddellijk doorgehakt en hij heeft zich naar de winkel gespoed om een nieuwe pot en ziet eens hoe mooi:

Nieuw

2 thoughts on “Verliefd”

  1. Waaw mooi! Ik heb enorm slechte potten en moet eens budget vrijmaken voor betere potten. Zijn die te krijgen bij die grote horecawinkel hier in de buurt waarvan ik de naam nu kwijt ben?

Geef een reactie