Uitgefeest

Moederdag was rustig en leuk. Deze ochtend was er eens geen gezaag van wie de koeken moest halen, de versjes en gedichten werden voorgelezen en de kadootjes afgegeven. Toch de kadootjes van Louis en Zelie. Deze van Anna en Jan had ik al woensdag gekregen wegens dat ze absoluut niet wouden wachten. Misschien nog een geluk ook, want ik kreeg van beiden een levend plantje/bloemetje en zo hebben die ondertussen toch al water gekregen.

Louis heeft en prachtige ketting gemaakt.  Er zitten zes parels op uit een doosje, maar de rest van de parels heeft hij volledig zelf gemaakt: drie dinosaurussen, een hart en drie ronde parels. Zeer mooi. Zelie heeft een prachtige kaart gemaakt van plak en knipwerk. Er staat een windmolen op en het is met allemaal kleine stukjes gedaan en het was blijkbaar zeer moeilijk en dat zie je ook. Het resultaat mag er alleszins zijn. Kadootjes om te koesteren dus. Jan en Anna hebben dan nog maar eens hun versje opgezegd.

Mijn papa is ’s middags komen eten om daarna mee te gaan naar het turnfeest en zo zijn kleinkinderen eens bezig te zien. ’t Was weer leuk. Altijd plezant om je kinderen zo bezig te zien. De kinderen moesten er een uur vroeger zijn en net zoals gisteren ging Anna zonder enig probleem met de juf mee, zonder zelfs nog om te kijken. Zowel Jan en Anna hebben hun dansje en oefeningen goed gedaan en Zelie vond ik ook zeer goed, beter dan tijdens de repetities.

En dan hadden we eigenlijk een beetje geluk, want de drie kinderen hadden hun optreden voor de pauze en in plaats van dus nog naar het tweede deel te kijken, zijn we door gegaan naar het verjaardagsfeest van mijn schoonvader.

De familie was verzameld in de tuin en het weer kon niet beter zijn geweest vandaag. We waren nog net op tijd om nog een stuk taart te eten en van de zon te genieten. De kinderen hebben dan nog in de tuin gespeeld met de achterneefjes.

Ik had de kinderen hun pyjamas mee omdat ik voorzag dat het te laat zou worden voor hen en ze hebben daar alle vier hun eigen bedje. Het is morgen toch nog altijd een schooldag. Anna en Jan dan om 20u in hun bed (sowieso al een uur later dan normaal) en om 21u was het tijd voor Zelie en Louis. Bleek dat Anna en Jan nog altijd niet sliepen en toen we nog een uur later besloten naar huis te gaan had geen van de vier al een oog dicht gedaan.

De kinderen hadden dus een zwaar weekend en dat belooft dus niet veel goeds voor de komende week. Maar het is nu eenmaal niet elke dag feest, nietwaar.

One thought on “Uitgefeest”

Geef een reactie