Gezellig in de regen

Er was zon voorspeld voor gisteren, zondag. Gelukkig, want het de jaarlijkse ‘aperitief in het park’ van onze wijk en als kersverse secretaris van het buurtcomité was ik daar nu echt dat ietsje meer bij betrokken.

Maar toen ik zondagochtend mijn ogen opendeed, dacht ik dat ik nog ergens aan het dromen was, want ik hoorde regen. Even gecontroleerd bij mijn onderbewuste en neen, ik had het toch niet gedroomd: het regende niet, het goot.

Om 10u55 trok ik mijn deur open om te kijken of de aperitief nu wel zou doorgaan en alsof het een geschenk uit de hemel betrof was het gestopt met regenen. De andere buren waren al volop bezig met de stoelen te verhuizen en dus trok ik rap huiswaarts om (een deel van) de drank uit de frigo te halen zodat die ook kon verhuisd worden.

De aperitief kon klop om 11u beginnen en ik vermoed dat het toch zo’n half uur droog is gebleven. Misschien iets meer. Maar het droge weer kon niet blijven duren en de hemel heeft zijn sluizen dan toch maar weer opengezet. Niet zo hard als in de voormiddag, maar de regen kwam toch gestaag.

Gelukkig laten wij ons niet klein krijgen door een beetje regen. Gewapend met paraplu’s kwamen de buurtbewoners toch af, al was het maar voor even. Om te babbelen, goede dag te zeggen, in een rapke of een traagke iets te drinken. Kennismakingen werden hernieuwd en andere werden gesmeed. Er werd veel gebabbeld en van groepje naar groepje gegaan.

Om 13u was het afgelopen. Officieel dan toch, want het volk was nog niet weg. Uiteindelijk zijn we alles beginnen opruimen rond 13u30.

Het was, ondanks alles dus, toch maar weer een ongelooflijk gezellige en leuke, zij het natte, aperitief. Op naar volgend jaar.

One thought on “Gezellig in de regen”

Geef een reactie