Lichtjes in het duisternis

Het zijn er kleine, maar het zijn er toch. Anna is nog steeds in kritieke toestand, maar sinds vorige nacht stabiel en dat is al langer dan sinds het begon en dus een goed teken.

En daarom kunnen ze kleine dingen doen: haar bloeddruk is gestabiliseerd zodat ze de adrenaline kunnen verminderen zodat ze nu toch weer over haar hele lichaam mooi doorbloed is (tot gisteren ijskoude handen en voeten en dus kans voor afsterven en zo), haar ademhaling is beter, of beter: haar beademing gaat beter, haar lever was gisteren ook al terug naar normale grootte gegaan. Vandaag letten ze extra op haar urineproductie omdat haar nieren nu blijkbaar aan de beurt zijn om ‘hun’ crisis te maken, maar voorlopig valt alles nog binnen de perken.

Het kan nog altijd alle kanten uit, maar met die verbeteringen zien we het toch allemaal al een beetje positiever. Gerustgesteld zijn we nog niet, dat zal pas komen als ze niet meer kritiek is. Hopen dat dat rap gebeurd.

En ondertussen klampen we ons vast aan strohalmen. Hopelijk zijn ze goed verankerd.

16 thoughts on “Lichtjes in het duisternis”

 1. Ik duim ongelooflijk hard mee voor die mooie kleine Anna, terwijl ik voor de link op kerygma.be nog niet meelas op deze blog!
  Anne lijkt me een sterke griet. Ik brand een kaarsje, samen met de rest van de blogosfeer en stuur zo hopelijk heel wat meer lichtjes richting duisternis zodat die donkerte vlug opklaart!
  Sterkte

 2. Veel sterkte, Sandra! En vooral Anna zelf, ’t is zij die het sterkst moet zijn nu! Hoop dat ze er rap weer helemaal door is.

 3. Oef, alles wat afgebouwd wordt kan alleen maar goed teken zijn. Hopelijk gaat het zo verder – jullie zijn geweldig dapper.

 4. wij sturen alle kracht naar de strohalmen om ze goed verankerd te houden, alle hoop naar jullie om snel uit deze nachtmerrie te kunnen ontwaken en alle liefde naar Anna en de rest van de familie om de positieve vibes te laten overheersen. We blijven duimen.

 5. Sandra,
  Ik volg de genezing van je kleine Anna ook op de voet. We zijn in gedachten bij jullie en duimen mee dat alles goed komt met je kleine meid… Veel moed!

Geef een reactie