De goed-nieuws-show

Zoals de titel zegt: het gaat goed met Anna. Ze is wakker en moet nu ontwennen van de liters drugs die ze de afgelopen dagen in haar lijf hebben gepompt om haar te genezen. Veel zinnigs komt er dus nog niet uit en echt alert is ze dus niet, maar wakker wel, zonder zuurstof, zonder verdovende middelen, met zo goed als niets meer van medicijnen.

Vandaag voor het eerst ook een beetje gedronken (water en fristi) en gegeten (drie kleine lepeltjes chocomousse): a small step for mankind, a huge leap for Anna.

Met een beetje sjans mag ze morgen weg van de intensieve: ofwel naar de halfweg zaal, ofwel direct naar de gewone pediatrie.

Maar we zijn er nog niet volledig vanaf. Eens ze bekomen is en weer een beetje op krachten is moet ze weer onder het mes: haar wond op haar hand geneest niet zoals het moet en dus zullen ze een stukje van haar huid moeten wegnemen en een ent plaatsen (als ik dat tenminste juist verstaan heb). Maar vergeleken met wat ze heeft doorgemaakt zou dat iets van een niets moeten zijn.

De eindmeet is in zicht.

14 thoughts on “De goed-nieuws-show”

 1. Oef, zeg. Ik ben blij voor jullie. Echt. We hebben bang gewacht en veel geduimd. Ze was sterk, heel sterk… Gelukkig maar! Veel beterschap en een vlot herstel voor je dochtertje,

  Kelly

 2. Hier zijn geen woorden voor! Super gewoon. Wat moeten jullie jullie nu rijk voelen… En fier, fier op zo een sterke dochter met zo een sterke wil en overlevingskracht. Jullie hebben geluk gehad, geniet daar maar dubbel en dik van…

 3. De zomer van 2009 is er eentje om zo snel mogelijk te vergeten ! Het was dus al een klein feestje op de afdeling met chocomousse enzo 🙂
  Nog een spoedig herstel voor Anna en nog veel kracht en moed voor de mama en de papa !

 4. Leve goed nieuws! Opgelucht is het woord niet echt, mega-blij dat Anna aan betere hand is. Hopelijk recupereert ze snel en volledig, en kan er binnenkort een punt gezet worden achter deze gruwelweken.

 5. San, net terug uit verlof, wat een nachtmerrie, mijn haren stonden er recht van. Zorg goed voor Anna en hopelijk verder in stijgende lijn.

 6. Super dat het weer wat beter gaat! (en ik geef ze trouwens groot gelijk, als je dan toch van plan bent iets te eten, dan kun je evengoe voor chocomousse gaan 😉 )

 7. Geweldig goed nieuws allemaal, heel fijn om dit te lezen. En ook heel herkenbaar soms, gezien mijn dochter al twee maal op dezelfde picu gelegen heeft, met de bijhorende toeters en bellen. Tweemaal met een goede afloop, dus gelukkig ook daar herkenning 😉 Nog veel sterkte en een spoedig herstel voor Anna toegewenst.

Geef een reactie