Up and about

Gisteren was het lachen, vandaag zitten en lopen en zo is er elke dag een stapje meer.

Deze morgen nog ontbijt in de buggy: daar kon ze nog op haar gemak achteruit leunen en steunen. Een volledige boterham met choco. Ook al een nieuwe mijlpaal want gisteren waren dat nog drie hapjes. Maar later in de voormiddag wou ze absoluut kleuren en toen probeerden we maar of het in het stoeltje zou lukken, en ja hoor, geen probleem.

Ze heeft gekleurd en is dan blijven zitten om haar middageten aan het tafeltje te eten: een halve kom preisoep binnen gespeeld, bijna haar volledige bord worst met gekookte aardappeltjes en appel-abrikozencompote en nog 3/4den van haar dessert: chocoladepudding. Daarna nog wat kleuren en dan toch even in bed.

Dat bed heeft niet lang geduurd: rond half vier zat ze weer aan het tafeltje te kleuren en vandaar was het naar de zetel om naar buiten te kijken op haar knietjes en dan toch weer in bed. En alle afstanden bed-tafel-toilet-zetel-bed gelopen, niets gedragen. Ze staat nog wankel op haar beentjes, maar ze doet het toch maar.

Toen ik vanavond vertrok was ze uitgeput. Ik heb haar nog van het tafeltje,waar ze nog een half boterhammetje gegeten heeft, terug naar bed gedragen. Jaja, deze keer wel want ze zag er ondertussen zo uitgeput uit dat ik het niet meer vertrouwde om het haar zelf te laten doen.

Maar kijk, wedden dat ze morgen op een fietsje de gangen doorraast en dat ik erachter ga mogen hollen met haar medicijnding erachteraan 🙂

17 thoughts on “Up and about”

 1. Ik kon mij geen mooiere manier indenken om de zondag te beginnen aan de computer dan met dit relaas. Een lieve groet aan jullie allemaal.

 2. Verbluffend, vind ik, na de zware toestanden van amper een paar dagen geleden! Heel fijn deze post te lezen! Als ’t zo voort doet, zal ze sneller terug in haar vertrouwde omgeving zijn dan menigeen had kunnen verhopen. Allez vooruit Anna!

 3. oooh, Sandra, ik zie het beeld al voor me, super toch!!!

  we herleven allemaal wel met zo’n nieuws!

 4. Je zult het niet geloven, maar na een dikke 10 dagen off-line te zijn was het eerste dat ik nu daarnet deed bij thuiskomst controleren hoe het met jullie Anna gesteld was/is… Het is gek, ik ken jullie niet maar ben de afgelopen week met jullie kleine Anna gaan slapen en ermee opgestaan, ik weet wat voor spook en nachtmerrie zo’n septische shock is. Ongelooflijk, wat een herstel! Zorg er goed voor, en ook voor jezelf!

 5. Jeeeeej! Super, Sandra, dat ze zo goed vooruit gaat! Ik duim verder, dat ze zo snel mogelijk weer haar oude zelf is!

 6. Dat is geweldig om lezen! Ik had natuurlijk mee gehoopt dat het zo snel beter zou gaan, maar je verwacht het niet na zo’n vreselijke toestanden. Geniet met volle teugen samen!

 7. Super, Sandra.
  Ben zo blij dat het allemaal zo goed is afgelopen.
  Courage nog voor de komende dagen, en probeer zelf ook genoeg te rusten.

Geef een reactie