Status na 2 weken

Vandaag 2 weken geleden zijn we met Anna eindelijk naar huis mogen komen. Hoe stelt ze het ondertussen? is een ongelooflijk veelgestelde vraag. Niet verwonderlijk, daar niet van.

Awel, ze doet dat goed. Wat zeg ik? Zeer goed zelfs.

Sinds vorige week maandag gaat ze dus weer volle dagen naar school. Vrijdag was er wel een onderbreking wegens doktersbezoek en volgende vrijdag is het meer van hetzelfde (opvolgen, heet dat, en maar goed ook), maar voor de rest gaat ze dus gewoon naar school en ze amuseert zich zeer goed. ’s Ochtends kan ze wel nog eens een traantje laten, maar tegen dat ik 5 meter verder ben is dat verdriet al gepasseerd en ’s avonds is ze dolenthousiast.

Daar waar ze twee weken geleden fysiek soms nog niet al te sterk was, is daar nu niets meer van te merken. Ze zaagt wel rapper, vooral als ze moet stappen, maar gisteren heeft ze bewezen dat het dus effectief gewoon gemakszucht is en geen slappe beentjes: ze heeft een hele namiddag in het park gespeeld en rondgelopen en ’s avonds zat ze nog vol energie. De voorbije 2 weken had ik weer rapper de buggy uitgehaald, daar waar hij voor het ziekenhuisbezoek eigenlijk al zo goed als uit de deur was, en madam had dat dus zeer rap door gekregen.

En sinds zaterdag is ze eigenlijk op elk vlak weer terug naar hoe ze was voor het ziekenhuis. Want voor Anna het ziekenhuis binnenging was ze pamperloos, zowel overdag als ’s nachts. In het ziekenhuis was pamperloos niet echt een optie. Toen we naar huis mochten sliep ze opnieuw met een pamper en ’s ochtends waren die meestal wel vuil. Maar zaterdagnacht was het dus zonder én zonder accidentje en dus nu al twee nachten op rij geen pamper en een droog bed.

Ondertussen is ze ook al goed gewoon aan het drukverband en verdraagt ze de siliconen die eronder moeten zeer goed. De wonde ziet er goed uit (of moet ik nu ex-wonde zeggen), geen extra irritaties en als de siliconen eraf moeten dan klaagt ze eigenlijk dat zij ze er weer op wil. Kwa onderhoud valt het ook wel mee, want ik vreesde dat het serieus wat werk zou zijn. Ook goed nieuws hier dus, zowel voor haar als voor mij.

Alles gaat dus prima met haar en moest ik nu eens uitgeslapen geraken …

Geef een reactie