Gewoontebeest

Een mens is een gewoontebeest. Hoeveel keer dat ik al niet een weg nam die totaal verkeerd was, gewoon omdat ik op automatische piloot reed en te laat door had dat ik de andere kant opmoest, ik kan het niet bijhouden.

Zo is er ook mijn gewoonte om in de auto mijn gordel te dragen. Zelfs als ik weet dat ik eerst, voor mijn echte rit te doen, moet stoppen bij de bakker hier letterlijk om de hoek om een brood te halen, dan nog doe ik mijn gordel aan voor die (nog geen?) 50m. Uiteraard weet ik wel dat die 50m even gevaarlijk kan uitdraaien als 50km rijden, maar het is niet daarom dat ik de gordel aandoe. Als ik hem niet aanheb voel ik mij gewoon niet goed in de auto. Er mankeert iets.

Gewoontes aankweken, dat duurt echt niet lang heb ik vandaag gemerkt. Een paar weken geleden heb ik mij een fietshelm gekocht en daar waar ik hem in het begin wel eens durfde te vergeten, nu voel ik mij ‘kaal’ zonder mijn helm op mijn hoofd. Als ik mijn fiets losmaak doe ik hem nu automatisch aan, zonder er nog bij stil te staan.

Het is dus echt niet moeilijk om goede gewoontes aan te kweken.

One thought on “Gewoontebeest”

Geef een reactie