Groen

En toen was er een quiz waar we met enkele mensen van Het Project naartoe zouden gaan. De ploeg mocht maximaal uit 6 mensen bestaan en dus waren we met zes, en dan met vijf maar direct weer met zes en even later met zeven om uiteindelijk toch weer met vijf over te blijven.

Aangezien de quiz vlak bij de deur was spraken we hier af en kookte ik ons avondmaal: spaghetti met spinazie, zalm en roomsaus met garnaaltjes. Alles vers van de markt, zelfgepelde garnaaltjes (met dank aan een genodigde om te helpen pellen), ’t was lekker, al zeg ik het zelf. Een pintje erbij voor twee mannen, een fles rosé voor één man en twee vrouwen.

En toen kwamen we daar net op tijd toe. Net op tijd, zijnde een paar minuten voor het aanvangsuur, en kregen we de overgebleven tafel, volledig achteraan in de zaal. We bekeken de drankkaart en bestelden (via zelfservice) een fles cava en 5 glazen en maakten ons op voor een leuke avond.

De vragen kwamen, de cava bleef ook komen en tegen dat we halverwege de quiz waren begon het toch wel een beetje te draaien in mijn hoofd. Maar we deden het goed en stonden op de derde plaats en amuseerden ons wel goed.

En toen was het de tweede helft én bleef de cava nog altijd komen. Fles 5 ondertussen, of was het al 6. De tel was ik ondertussen kwijtgeraakt. Maar we werden er niet minder alert door (of dat dachten we toch) en we eindigden op een mooie derde plaats. We gingen onze prijzen kiezen (snoep, bier, slippers, whatever), dronken nog een fles cava leeg (fles 8? maar who keeps count) met onze collega die met de concurrentie had meegequized (zo verloren dat die hebben, maat, dus ge moet dan helpen met dat te verwerken hé).

Het werd hoogtijd om naar huis te gaan. Het naar buitengaan, dat ging nog, maar eens op straat kreeg ik de steun die ik duidelijk broodnodig had: iemand links, iemand rechts en zo geraakte ik zonder problemen thuis. Hoe andere mensen mij zagen, daar durf ik zelfs niet naar raden.

En toen was ik thuis, wou ik even gaan zitten maar besloot mijn maaginhoud anders, dus liep ik maar door naar de tuin om mijn maaginhoud daar te deponeren … het toilet was in afstand 2 meter verder dan de tuin. Eens mijn maag leeg was heb ik dan maar het superslimme besluit genomen om in mijnen nest te kruipen.

Vandaag was veel en veel minder. Hoofdpijn, dat ging nog, maar zonder enige inhoud in mijn maag toch wel vijf keer moeten overgeven. Tegen dat het middag was was ik een wrak en stond ik te bibberen op mijn benen. Maar er zijn kinderactiviteiten en er moet gevoerd en gehaald worden en dus beet ik op mijn tanden en ploeterde voort.

En toen was het namiddag en wist ik dat er ’s avonds 11 kinderen zouden zijn die ik eten moest geven en dat ik nog eten moest maken en beet ik dus nog een beetje op mijn tanden. Er werd pompoen uitgehold, wortelen geschild, ajuinen gepeld en van dat alles soep gemaakt. Er werd door den anderen aardappelen geschild en in friet gesneden en toen zag hij dat er niet genoeg waren voor 11 kinderen en 3 volwassenen en dus ging ik nog naar de groentenwinkel bijhalen.

Naarmate dat ik verder werkte voelde ik mij beter en beter. Daar waar ik ’s middags dacht dat ik absoluut in mijn bed moest kruipen, of dat ik de avond niet ging halen, zag ik in de vroege namiddag helemaal niet groen meer, kwam ik minuut na minuut meer op mijn positieven. Tegen dat het volk kwam, voelde ik mij zelfs weer goed genoeg om mee te eten.

Zat zijn, het moet minimum 15 jaar geleden geweest zijn en ik denk dat het toch nog eens 15 jaar zal duren vooraleer het weer gebeurd. Hoop ik.

6 thoughts on “Groen”

  1. als het jou een troost mag wezen:
    ik kom *nu* thuis van een trouwfeest en ongeveer hetzelfde zal mijn deel zijn.
    Niet met 11 kinders weliswaar.

  2. katers hebben één voordeel: als het opnieuw donker wordt zijn ze meestal weg. Kunt ge weer uitgaan en al.

    volgende keer, voor ge in uw bed kruipt: een liter plat water drinken (of aquarius, nog beter), twee dafalgans nemen en een boterham of vier in uw kas spelen. Onder de ochtend, als ge wakker wordt om pipi te doen van uw liter water: opnieuw een liter water drinken.

    niet dat ik ervaring heb met katers hoor.

Geef een reactie