Halloween

‘Moesten we nu eens een Halloweenfeestje houden?’ vroeg ik de kinderen vorige week. Enthousiasme was het antwoord. Louis en ik bedachten een concept voor de uitnodigingen, Louis tekende, ik toonde hem hoe een sjabloon te maken, samen knipten en plakten we. Zelie hielp ook toen haar broer er niet was. En zo hadden we binnen de kortste keren een aantal kaartjes.

Die werden meegenomen naar school en aan vriendjes uitgedeeld. Sommige werden teruggevraagd om dan aan andere vriendjes te geven wegens dat de eerste vriendjes weg waren met de vakantie. Zelie had het meest pech: maar één vriendinnetje kon komen, al de rest is erop uit. Maar een paar van de vriendjes van Louis zijn meisjes en ook een beetje Zelie haar vriendinnen en dus vond ze het niet erg.

Maar zelfs met al die vriendjes die niet konden komen bleken er uiteindelijk toch nog zeven kinderen wel te kunnen komen. Uiteindelijk gaat dat nogal vlug als er al één gezin komt met vier kinderen en één met twee kinderen en dan nog een vriendje alleen. De mama van de vier bleef ook en zo had ik ook een vriendinnetje op het feestje.

Dus was er een bende van 11 kinderen die op strooptocht vertrok. Zo een bende kan niet vertrekken zonder eerst te poseren voor de foto, al dan niet in stoere houding:
Vertrek van de strooptocht

Daarna was het tijd om de buren te gaan lastig vallen. De gezichten van de mensen als ze de deur opendeden was wel de moeite. Geen enkel boos of verveeld gezicht gezien, alleen nieuwsgierigheid, verbazing en amusement. De kinderen hadden er hun kot en in liepen van huis naar huis: het kon niet rap genoeg gaan, het verzamelen van de snoep.

We hebben de tocht toch tot een minimum gehouden, maar de berg snoep was er niet minder om. Eens terug thuis was het tijd voor wortel-pompoensoep en daarna zelfgemaakte frietjes ofte frietkot Vuijlsteke. Ze hebben zeer goed gegeten, maar toch niet de volledige 10kg die den anderen geschild en gesneden had.

Na het eten was het tijd om de kleintjes (1 driejarige, 1 vijfjarige, 2 zesjarigen) in bed te steken terwijl de rest (leeftijd van 7 jaar tot 12 jaar) nog naar TV mochten kijken: Scary Movie 4. Eens die allemaal geïnstalleerd waren konden dan ook de volwassenen eindelijk iets eten.

Het was zeer gezellig en het werd nog gezelliger toen de buren er ook nog kwamen bijzitten: de babyfoon bleek het zeer goed te doen van in ons huis en onze uitnodiging om een lekker vers frietje te komen eten had hen duidelijk niet onberoerd gelaten. Er werd deze keer wat mindere alcohol gedronken: enkel twee van de drie gasten een glas rode wijn, de rest alcoholvrij. Het kan niet alle dagen feest zijn. Daarna nog een lekker thee/koffie en tegen dat de film gedaan was werd het tijd om ook de grote kinderen in bed te steken en voor mij vriendin om naar huis te gaan.

In eerste instantie zouden ze allemaal blijven slapen, maar aangezien de mama er ook bij was, zijn drie van haar kinderen toch weer terug mee naar huis gegaan. Nummer vier ligt boven te slapen, evenals de twee van het andere gezin en het vriendje. Kamerverdeling: drie op de meisjeskamer, vijf op de jongenskamer. De kleintjes op de jongenskamer zijn wakker gebleven tot de groten kwamen slapen, maar eens iedereen in bed zat was het verbazingwekkend rap stil boven. Het was toen ook al half elf gepasseerd.

Morgenvroeg zullen er koeken moeten gehaald worden. Gelukkig is het Zelie haar beurt en kan ik toch een beetje langer blijven liggen. Allez, dat hoop ik toch.

3 thoughts on “Halloween”

  1. Ik was zaterdag alleen thuis en ik had er echt naar uitgekeken om wat Halloweenmonstertjes aan de deur te krijgen (de zak snoep lag klaar), maar helaas… Ik ben met mijn snoep blijven zitten. Je woont duidelijk niet in mijn buurt…

Geef een reactie