Het is zover

Jan is al sinds maandag niet zo goed. Lichte koorts, vooral ’s avonds en ’s ochtends en rap moe. Maar het is al een drukke vakantieweek geweest en ik hoopte dat het gewoon vermoeidheid zou zijn.

Gisteren was hij eigenlijk koortsvrij en is hij gaan slapen bij een vriendje maar blijkbaar deze ochtend had hij weer een beetje koorts. Hij zag weer bleek en deze namiddag wou hij eigenlijk niet veel doen, behalve in de zetel liggen en TV kijken. Ik wou nog wat boodschappen doen en in het leuke gezelschap van mijn schoonmoeder en Anna trok ik dus de stad in terwijl de andere drie thuisbleven.

Net voor ik terug thuis was, ik stond op 5 seconden van de voordeur, kreeg ik telefoon. Zelie die meldde dat Jan nu eigenlijk wel heel erg ziek was. En ja hoor, ik ging direct naar boven en hij gloeide van de koorts: 39 °C. Junifen gegeven en een vitamientje en dan zo rap mogelijk in bed gestoken.

Toen we gisterenavond rond 21u thuiskwamen, was er trouwens ook geen spoor van Michel: niet in het achterhuis, niet in de living en we vonden hem uiteindelijk diep in slaap in zijn bed. Ook geveld. Vandaag niet gezien voor de middag toen hij verhuisde van zijn bed naar de zetel. Toen Jan TV ging kijken is hij opnieuw naar zijn bed verhuisd en sindsdien hebben we hem niet meer gezien.

Twee zieken in huis. Hoe lang voor we allemaal geveld zijn?

One thought on “Het is zover”

Geef een reactie