Quarantaine

De kinderen zijn dus de laatste dagen niet naar feestjes mogen gaan, kwestie of ze nu ziek zijn of niet, ze zijn sowieso besmet en dus dragen ze het virus en dus kunnen ze andere kinderen besmetten. Hetzelfde voor mij trouwens.

Zieke kinderen mogen niet naar school en zieke volwassenen zouden beter niet gaan werken. Op die manier wordt het gevaar op besmetting verminderd.

Maar hoe logisch is dat? Wat als Zelie, Anna en ik niet ziek worden, maar alleen het virus dragen? Dan gaan wij morgen respectievelijk naar school en werk en besmetten we daar dus de kinderen en mensen waar we mee in aanraking komen, zonder dat we het dus zo bedoelen. Want ge zijt besmettelijk 24h voor de eerste symptomen tot zes dagen daarna. Of niet? Gelden die zes dagen alleen als ge effectief ziek wordt? Hoelang blijft het virus actief als ge zelf niet effectief ziek wordt? Heeft quarantaine nut en zo ja, hoe lang?

Vragen, vragen. Maar heeft iemand ook antwoord?

2 thoughts on “Quarantaine”

  1. Ik vraag het me ook af. Hier hebben de kindjes zitten hoesten voor dood met buik-en spierpijn, maar zonder koorts. Mijn man en ik voelen ons ook niet tip-top. Ik vroeg me ook al af: misschien hebben we idd het virus, maar is het niet volledig doorgebroken. Zijn we besmettelijk? Geen idee. Mogen de kids naar school? Ook geen idee;

  2. Waterdicht is zo een quarantaine nooit natuurlijk. Anders zouden er niet zoveel zieken zijn.
    Het is een feit dat als iemand effectief ziek wordt, hij waarschijnlijk enkele mensen toch besmet heeft voor de ziekte effectief uitbrak.

    Als je zelf niet echt ziek wordt, ben je wel besmettelijk maar zeker niet zo lang als dat je zelf ziek bent. Als je er zelf niet ziek van wordt, wil dat zeggen dat je lichaam genoeg antistoffen heeft of kan maken om het virus snel te liquideren en zit het dus minder lang in je lijf. Geen idee hoe lang die periode precies is.

    Maar toch, door ‘zoveel mogelijk’ contact te vermijden, zeker met risicopersonen, als je effectief ziek bent, zal het aantal besmettingen toch wel iets doen verminderen.
    Anderzijds, als je ziek bent (en de rest van het gezin – nog – niet), moet je binnenshuis een mondmasker dragen en in isolatie liggen en zou er enkel iemand de kamer binnen mogen om eten of drinken te geven. Volgens de stricte richtlijnen. Hoe realistisch is dat? 🙂

Geef een reactie