Voldoening

Vanavond een vergadering voor de buurt. Er zijn problemen en die willen we aanpakken, langs officiële wegen, en aangezien ik toch al secretaris ben kon ik er met mijn ervaring als gewezen advocaat maar beter bijzitten.

We overliepen  het document en naarmate we meer en meer lazen (niet in hoeveelheid, maar in herlezen) vond ik meer en meer dingen om anders/beter te formuleren.

En dat liet mij opeens beseffen hoe leuk ik het vond om advocaat te zijn en juridische documenten op te stellen, of het nu besluiten of contracten waren, hoe leuk ik het vond met recht bezig te zijn en juridisch werk te doen. Maar vooral liet het mij nog eens beseffen hoe lang ik nu al eigenlijk mijn huidige job niet graag meer doe, zeker al niet meer sinds januari dit jaar.

Zolang Anna nog niet naar school ging, wist ik waarvoor ik op dat werk bleef. Nu wordt het tijd om weer eens naar mijzelf te kijken en te doen wat ik wil. Ik had al hier en daar een voorzichtige poging gewaagd, maar nu maak er maar eens meer dan deftig werk van.

Spread the word.

3 thoughts on “Voldoening”

  1. Groot gelijk!
    Het is nu echt het moment om iets te zoeken waar je je goed bij voelt. Je moet nog veel te veel jaren werken om iets te doen dat je niet graag doet. Veel succes alvast.

  2. Hey, ik ben ermee gestopt. Gedaan met gaan werken tegen je goesting, waar je geen voldoening meer uit haalt. Na 15 jaar zelfstandige zaak op te bouwen, zal ik nu vanaf januari (als het meezit met het afhandelen van alle rompslomp) thuis zijn, zolang als ik nodig heb om opnieuw op mijn positieven te komen en verd*md, ik zal ervan genieten!
    Ik hoop dat je ook een goede beslissing zult kunnen nemen. Veel succes alleszins!

Geef een reactie