Ijs

Het vriest nog (altijd) niet buiten, maar gisteren hebben we toch een pak ijs gezien. In Brugge. Op het ijssculpturenfestival.

Ik heb daar zo’n dubbele relatie mee. Het is de derde keer (denk ik) dat we gaan kijken en ik sta altijd in bewondering voor de dingen die ze daar maken. Niet alleen mooi gedaan, maar zo’n dingen uit ijs maken, het kan niet aangenaam zijn voor de handen en voeten. Anderzijds is het toch wel een beetje veel geld, zo’n bezoekje. Als je daar 15min over doet, zal het veel zijn, dus veel geld kwijt voor weinig tijd. En toch ga ik terug met de kinderen en geniet ik er weer van.

Gisteren zijn we geweest met nog een aantal ouders (en hun kinderen dus ook) van het jaar van Zelie. Elk jaar proberen de klasafgevaardigden een acitiviteit te organiseren zodat de ouders van de klas elkaar ook een beetje leren kennen en de opkomst is zeer wisselend. Dit jaar had ik, als klasafgevaardigde van Zelie haar klas, de handen in elkaar geslaan met deze van een ander 5e, en gelukkig ook, want de opkomst was niet denderend. Langs de andere kant, net genoeg ouders om gezellig met elkaar te kunnen babbelen, om met iedereen te kunnen babbelen en de groep onder controle te kunnen houden: we waren met een kleine 30 man.

’t Was een zeer leuke voormiddag, met achteraf een deugdoende warme chocomelk en een picknick in de tent. Nog van die uitstappen.

One thought on “Ijs”

Geef een reactie