Lunch

Vanmiddag lunch met een mama wiens kinderen ook bij de onze op school zitten. Zij vier kinderen en wij ook en behalve ons beider jongsten, hebben ze een andere leeftijd.

Drie van haar vier kinderen zijn al getest als hoogbegaafd. Twee van de onze ook. Zij vermoed dat haar vierde ‘het ook wel zitten heeft’ en wij vermoeden dat van ons twee jongste ook. De tijd zal het uitwijzen, maar verbaasd zullen we dus niet zijn als het zo blijkt.

Een luxeprobleem voor velen, want ze zijn toch slim. Hoe kunnen wij nu te klagen hebben? Want al die kinderen met leerproblemen, dat is toch veel erger? Misschien wel, misschien niet. Ik kan er mij niet over uitspreken want de onze hebben dus geen leerproblemen. Alhoewel: Louis zijn tafels geleerd krijgen vorig jaar was een serieus probleem, dat gelukkig tijdig is opgelost geraakt, maar ook met zorg, op zijn maat.

Al deze inleiding om te zeggen dat na zo’n gesprekje met een andere mama, ik er eigenlijk nog bitter weinig van afweet, van dat hoogbegaafd zijn. Dat het misschien tijd wordt dat ik er eens grondig naar ga kijken, wat dat allemaal inhoudt en hoe er het best op te reageren.

Ik heb nu een beetje tijd, dus ik kan ze maar beter nuttig besteden.

6 thoughts on “Lunch”

  1. hm, lees ik nu al zooooo lang je blog, maar ik had geen idee dat je kinderen ook hoogbegaafd zijn. Over dat ‘weten’. Ik heb al veel boeken gelezen over het onderwerp, maar ben er eigenlijk niet veel wijzer door geworden hoor. Ik heb zo de indruk dat je het als moeder van zo’n kind vast wel gewoon al allemaal ‘weet’.

  2. Ik lees nu al een tijdje mee, heb nog nooit gereageerd, maar kan het nu toch niet laten … wij hebben ook 4 kinderen, waarvan de 2 oudsten getest en hoogbegaafd verklaard en ook ik zal niet verbaasd zijn moesten de 2 jongsten het ook zitten hebben … dat zijn dus al 4 gezinnen met 4 kinderen waarvan een groot deel hoogbegaafd, what are the odds? Misschien tijd om een zelfhulpgroep te starten? 😉

  3. Deze kinderen hebben niet noodzakelijk leerproblemen. Maar kunnen gedragsproblemen ontwikkelen wanneer zij onvoldoende uitgedaagd worden in hun ontwikkeling. Waarschijnlijk zitten jullie kinderen op een school die voldoende differentieert en een projectklas heeft. En dan valt dat dus wel mee.

  4. Hoi San,
    Pas je blog ontdekt, en hoe leuk! Ik heb al heel wat gelezen, oa uit het archief. Ik heb een dochter die een dag of tien ouder is dan Anna. Herkenbare verhalen dus!
    Mijn nieuwgierigheid is gewekt door het stukje van de hoogbegaafdheid van een aantal van je kinderen. Vanaf wanneer manifesteert zich zoiets? Waar herken je dat aan? En heb je al gevolgen ondervonden (school, vriendjes,…)? Misschien iets voor een volgend stukje 😉

Geef een reactie