Uitje

Vriendin B. vroeg woensdag of ik zin had om mee te gaan naar het toneel gisteren want ze had een kaartje over.

Het was al de derde keer dat zij mij uitnodigde, maar de vorige keren hadden Michel of  ik telkens al plannen, dus even gechecked in de agenda en ik had deze keer geluk: geen plannen, Michel ook niet en dus kon het.

Het was in de Vooruit en we gingen  kijken naar ‘ça brule’ en de conclusie is dat er al betere stukken geweest moeten zijn, veel betere. Pas op, er zaten een paar zeer goede vondsten in, maar die kwamen dan niet volledig tot hun recht of werden teniet gedaan omdat ze te lang(dradig) werden. We zijn met een paar termen op de proppen gekomen om het niet al te negatief te moeten zeggen: apart, chaotisch, anders, speciaal, …

Maar kijk, de voorstelling was misschien niet je dat, het gezelschap des te meer. En daar doe je het uiteindelijk wel voor.

4 thoughts on “Uitje”

  1. Zelden zo’n slecht stuk gezien….heb er weinig vergoeilijking voor, onbegrijpelijk dat De Roovers dit artistiek hebben laten passeren.
    Maar gelukkig al (veel) pareltjes gezien in Vooruit.

  2. We hebben dat stuk een tijdje geleden ook gezien. Vreselijk. De reacties van het publiek waren overduidelijk. Nauwelijks applaus en de commentaren die ik bij het naar buitengaan opving, waren allesbehalve lovend. Gelukkig hebben we een paar weken geleden dan weer een prachtig stuk gezien. “Insides stories, een inbrekerstragedie” van Peter De Graef. Als je ooit de kans krijgt om daarnaar te gaan kijken, zeker doen!

Geef een reactie