Slik

Anna heeft nieuwe drukhandschoenen nodig voor haar handje. De oude zijn te klein geworden, dus veel keus hebben we niet.

Vorige week op controle, nieuwe metingen gedaan en besteld.

Net telefoon gekregen: Anna heeft geen recht meer op terugbetaling van die handschoenen. Dat recht, dat is maar éénmalig en aangezien we veel van dat recht verspild hebben met verkeerde handschoenen de eerste keer, is het dus opgebruikt.

Fouten in opmeting? Groeiende kinderen? Pech. Trekt uw plan.

Drie nieuwe handschoenen: een mooie rekening van over de € 700 zal dat zijn.

Allez. ‘t Is goed om weten dat brandwondpatiënten dus goed ik de kou worden gezet, want zelfs al groeit ge niet meer, die verbanden verslijten dus serieus en het zijn dus niet alleen kinderen die nieuwe verbanden nodig hebben.

14 thoughts on “Slik”

 1. Kan je niet aankloppen bij een andere instantie?
  Hier als het VAPH niet betaalt, misschien de ziekenkas, etc?
  Misschien eens informeren bij de vzw die mensen met soortgelijke letsels vertegenwoordigt?

 2. Het is de ziekenkas die niet meer terugbetaalt. Van andere instanties heb ik geen weet. ‘k Zal eens rondkijken, bedankt

 3. Maar allez, zo erg! En Anna’s huid is nog jong, het lijkt mij erg belangrijk dat ze nu de beste verzorging krijgt. Onbegrijpelijk.

  En het zal niet bij die ene nieuwe handschoen blijven, waarschijnlijk…

  Een pannenkoeken/frietjes/weetikveelwatfestijn organiseren en inkom vragen voor Anna of zo? Ik kom direct af!

 4. Voor brandwondpatiënten worden de drukverbanden wel terug betaald. Is je huid door een andere oorzaak beschadigd,dan heb je pech. We kunnen ervan meespreken. Onze dochter heeft drukverbanden nodig aan beide benen na een verkeersongeval. Gelukkig is het in ons geval de verzekering van de tegenpartij die ervoor opdraait, want het gaat inderdaad over veel geld.

 5. Wacht tot ze afkomen met orthodontie. Niet noodzakelijk, maar de bedragen waar ze dan mee afkomen, dat is hallucinant.
  Succes met de zoektocht.

 6. Ach ja, we kennen dat. Hier ging het als volgt in januari. Lenzen voor dochter: 348 euro, 60 euro teruggekregen van de mutualiteit. Beugel voor zoon: 700 euro, 125 euro teruggekregen van de mutualiteit. Fun!

 7. Pfft, zo erg!

  Wou dus ook vragen of een hospitalisatieverzekering daarin tussenkomt, maar daarvoor is de hospitalisatie misschien al te lang geleden?

 8. Voor brandwondpatiënten worden 8 drukverbanden terug betaald. 8 voor de hele periode dat je ze nodig hebt. Anna heeft de pech dat het eerste ‘model’ dat haar aangemeten werd verkeerd was. Direct 3 verbanden voor de vuilbak. Daarna de juiste opgemeten wat inhield 2 verbanden voor haar hand, 2 voor haar onderarm. Dan zijn er nog 2 nodig voor ’s nachts: een siliconenverband en één drukverband groter model.
  Rekening: 3 voor de vuilbak, 4 voor overdag, 1 nachtdrukverband dat nog werd terugbetaald, 1 siliconenhandschoen die we al zelf betaald hadden.
  Nu nodig: vervanging van de siliconenhandschoen voor de nacht en van de twee drukverbanden voor haar hand overdag. Die voor haar onderarm zijn gelukkig nog goed.
  Groei, slijtage, … pech. Een keer die 8 verbanden gegeven zijn ze er van af en moet je de vervangingen zelf betalen.
  Hopelijk dus dat het niet lang meer nodig zal zijn, maar hoe het nu evolueert (niet slecht maar ook niet heel goed) zal het toch nog langer nodig zijn dan (nog eens) 5 maand.
  En de hospitalisatieverzekering, die betaalt maar terug tot 3 maanden na de opname hé en bij Anna is het van september geleden, dus pech ook op dat vlak.

 9. Zo’n handschoen verslijt wss sneller dan een beenverband. En een kind groeit dan nog eens ook. En een gemiddelde behandeling met drukverbanden duurt twee jaar. Dan weet je al van te voren dat je niet zal toekomen.
  Maar wat ik wel erg vind, is dat je moet betalen voor die verkeerde. Dat is tenslotte niet jullie schuld. Als een andere firma een foutief product levert, betaal je dat toch ook niet. Ze moeten maar juist meten.

 10. Van die verkeerde is het niet zozeer verkeerd gemeten maar verkeerd model en dat is te laat ontdekt en toen waren de handschoenen al besteld met alle gevolgen vandien 🙁

 11. ik heb via onze leerlingen, die twee projecten steunen van kindjes met brandwonden, kennisgemaakt met OSCARE. Deze vereniging behartigt de problemen van mensen met brandwonden. Misschien wel interessant om even contact op te nemen met hen. Als er een oplossing is, denk ik wel dat zij ervan op de hoogte zijn. (www.oscare.be)

 12. Kan je H&M niet aansprakelijk stellen ? Daar was het toch gebeurd ? Of had Anna haar handje op een plek gestopt waar het eigenlijk niet mocht ?
  Toch veel beterschap voor Anna en veel succes met de zoektocht naar een instantie die misschien wel kan tussenkomen.

Geef een reactie