Oud worden

In mijn hoofd ben ik nog jong. Uiteraard. Maar fysiek voel ik mijn leeftijd al regelmatig.

Het is mij voor het eerst echt opgevallen, dat ik ouder geworden was dus, toen ik zwanger was van Anna. Ouderdom en waarschijnlijk ook het feit dat hier nog drie kinderen rondliepen.

Het wordt namelijk alsmaar moeilijker om te recupereren. Met ouder worden hebt ge meer tijd nodig.

Neem nu dat van vrijdag. Of moet ik zeggen, zaterdag. Op tot iets voor 5u ‘s ochtends. Gewikst (kuch, hoest, proest) opgestaan ‘s ochtends en dan de rest van de dag goed voortgedaan met druk druk bezig zijn. Gewoon geen tijd maken om moe te worden.

Zondag was het al wat moeilijker. Toch tot 10u kunnen slapen, maar in de namiddag in de zetel ingedommeld en ‘s avonds toch iets vroeger naar bed.

Gisteren wou ik wel slapen, maar er waren dingen te doen en dus lukte het weer niet. En vroeger naar bed is ook niet gelukt.

Vandaag ging ik vanalles doen maar het is uitgedraaid op een dagje TV kijken. Afleveringen van Grey’s Anatomy bekeken. Gewoon geen fut om gelijk wat te doen. Vanavond alleen thuis want den anderen is uit met zijnen maat en binnen een paar minuten kruip ik er echt in.

Vier dagen verder en nog niet uitgeslapen. Dat zou 20 jaar geleden genen waar zijn geweest.

One thought on “Oud worden”

  1. Héél herkenbaar. Mijn vierde zwangerschap voelde ik ook het ergst. En recupereren verloopt hier ook steeds moeizamer. Helaas ben ik dan ook nog een nachtraaf die veel slaap nodig heeft. Geen goeie combinatie.

Geef een reactie