Amai mijnen nek

Dat zeg ik nu, maar wat moet C. dan wel niet zeggen.

Vandaag was het de fase ‘we hangen vliesbehang op de plafond’. Euh … er zijn al betere ideeën geweest.

Ok, het ziet er beter uit, maar het vliesbehang dat we gekozen hebben is van het dikkere soort ‘want dat maskeert meer foutjes, mevrouw’ en de gang heeft nogal veel foutjes, dus konden we dat maar beter pakken nietwaar.

Al goed en wel op muren. De zwaartekracht steekt u daar een handje toe. Op een plafond daarentegen werkt de zwaartekracht u serieus tegen.

Ik was voornamelijk assistente vandaag (ge kunt moeilijk met twee op een ladder staan en we hebben maar één ladder) en dus was het lastigste werk voor C. maar ik stond op een stoel en moest toch ook de hele tijd naar boven kijken. Lastig in de nek dus.

Maar kijk. Ondanks de zwaartekracht hebben we toch ongeveer 2/3den kunnen doen.

De schilderfase komt steeds dichterbij.

4 thoughts on “Amai mijnen nek”

  1. Wij hebben het plafond met zijn drieën aangepakt: één plakker en twee vasthouders. Dat ging heel erg vlug. Je hebt dan allemaal wel een trapje of zo nodig.

    Nog veel succes ermee!

  2. Wij hebben net hetzelfde gedaan. We hadden een plafond met 1001 scheuren en barsten en besloten er vliesbehang tegen te plakken. Het werd een van de weinige momenten in de verbouwing dat we echt een inzinking nabij waren. Maar ’t is gelukt… en ik moet zeggen dat dat vliesbehang beter maskeert dan we gehoopt hadden. Allez, nog 1/3 en jullie zijn er weer vanaf!

  3. Je kunt ook ipv te maskeren, de ongelijkheden net gaan accentueren, vooral met oude plafonds kan dit worden gedaan. Dan moet je ipv vliesbehang te hangen het plafond overschilderen met een hoogglanzende verfsoort.

Geef een reactie