Lam en courgettes

Ooit, in een ver verleden, heb ik eens gedieet. Normaal gezien heb ik dat niet nodig en blijft mijn gewicht zeer stabiel, maar in 1997 was het plots anders. De eerste keer in mijn leven en sindsdien ook de enigste keer.

Samen met een vriendin begon ik eraan: 5 kg was mijn streefdoel en dat leek me zeer haalbaar. Mijn vriendin keek naar 10 kg. Het was de tijd van Montignac en dat leek ons wel iets om te proberen: eten wat je wil maar alleen opletten op de combinaties.

Het dieet lukte en zonder problemen van honger of goesting hebben we ons doel bereikt.

Dit is een receptje dat ik eraan overgehouden heb. Of beter: het basisrecept (courgette met pasta) aten we toen. Na het dieet heb ik er dit van gemaakt, absoluut geen Montignac meer. Absoluut niet.

Nodig:

olijfolie, boter, peper en zout
1 courgette en 1 teentje look per 200 gr lamgsgehakt
room naar goeddunken
pasta naar keuze

Bereiding

Stoof in een pot de zeer fijngesneden courgette in een beetje olijfolie. Doe er de fijngeknepen look bij en kruid met peper en zout. Stoof tot de groenten zacht zijn. Zet het vuur uit.

Bak in een pan het lamsgehakt rul in een beetje olijfolie. Voeg bij de (zachte) courgetttes maar hou zoveel mogelijk van het ‘vet’ in de pan.

Doe een klont(je) boter bij het lamsgehaktvet, laat smelten en giet dan de room erbij en eventueel vocht van de courgettes. Kruid met peper en zout en laat inkoken tot gewenste dikte. Giet de saus bij het courgette/gehakt mengsel.

Kook uw pasta. Meng alles als de pasta gaar is of dien apart op.

Niet echt dieetmateriaal, maar wel zeer lekker. Smakelijk!

One thought on “Lam en courgettes”

  1. Super ! San je kookt graag. Je receptjes zijn altijd wel origineel. Doe ons een plezier. Bundel al je receptjes (palm er een paar van Michel in). Geef een kookboek uit. “Lekkere Gerechtjes voor Kinderen en hun Ouders”.

Geef een reactie