Van huilen en lachen

Het is zo stom hoe kleine dingen mij soms zo volledig uit mijn lood kunnen slaan.

Vorige week weigerde mijn droogkast opeens nog te drogen. Niet de leukste beslissing voor een droogkast, dus riep ik de hulp in van de leverancier en die zou vandaag komen.

Een klein probleem dat vandaag zou opgelost worden, dus maakte ik mij daar niet teveel zorgen in en stelde ik het wassen even uit.

Deze morgen was meneer de technieker hier mooi op tijd, zoals gezegd. Met zijn apparaten aan de machine, geen foutmelding te vinden (dat had ik ook al kunnen zeggen), voor de zekerheid geherprogrammeerd en het zou in orde moeten zijn, maar moest er nog iets zijn, moest ik maar bellen. Dus begon ik weer te wassen.

Deze namiddag viel opeens mijnen euro dat de eerste was eigenlijk toch al gedroogd zou moeten zijn en zou hij dus effecitief ook droog zijn? Controle en lap, het was weer van dat: het programma was nog steeds niet afgelopen wat dus inhield dat er nog niets gedroogd was. Programma afgebroken en ik kreeg gelijk: na meer dan anderhalf uur draaien was de was nog steeds nat.

Telefoon opgepakt en nog eens gebeld naar de leverancier. Zij hebben onmiddellijk Miele gebeld en volgende week komt er iemand van hen kijken. De boel is gelukkig nog onder garantie, maar dat maakt mij weinig uit: er moet absoluut gewassen worden en dus wil dat zeggen dat ik de komende dagen overal was ga liggen drogen hebben in huis.

En toen had ik zin om een potje te janken.

8 thoughts on “Van huilen en lachen”

  1. Oh ik snap dat echt, ik zou daar ook de hele dag slechtgezind van kunnen rondlopen. Ik had vandaag ook iets voor om bij te janken: fototoestel laten vallen, en morgenvroeg vertrekken we op vakantie. Ik had maar een paar uur de tijd om een nieuwe te kopen, en kon dus niet vergelijken of via internet bestellen. Echt stom, en dan zo duur dat dat is šŸ™

  2. Ik begrijp de frustratie. Maar het kan erger :-). Ik heb twee maanden zonder wasmachine gezeten! (Kapot en moeten wachten op de nieuwe, die we daardoor wel met gigantische korting konden kopen). En een droogkast heb ik nog nooit gehad. Dus ons huis hangt altijd vol was (voordeel: de heerlijke geur, nadeel: handdoeken als schuurpapier). Maar allez, sinds vorige week een fantastische nieuwe wasmachine. Dus ik ben weer blij. Ik hoop dat die van jou snel gemaakt is!

  3. Ik kan je ook ten zeerste de wasserette aanraden. Je wast alles achter elkaar en hop, naar de wasserette. Die droogmachines daar zijn zo groot en snel dat je eigenlijk maar een uurtje ofzo moet wachten voor al je was droog is…

  4. maar maar…. in dit weer de was buiten hangen!
    Ok, kost meer tijd en meer moeite, maar zoals Sofie zegt: de geur!!!

  5. Ik had vandaag een dagje verlof en heb de daad bij het woord gevoegd; 2 machinen gewassen en buiten te drogen gehangen. Op onze ingesloten binnenkoer was het trouwens super: geen wind en +20C. Heb er maar meteen een luie namiddag van gemaakt en samen met dochterlief in het zonnetje gezeten: zij aan het kleuren, ik een tijdschrift aan het lezen en daarna samen bellen geblazen. Wat was dat lang geleden zo eens lekker een uurtje of 2 luieren in het zonnetje. Een aanrader šŸ˜‰

  6. Ja, soms gebeuren er dingen die je niet in de hand hebt (zeker bij een groot gezin). Hoewel je anders verwacht. En dan loopt het opeens een beetje in het honderd naar je gevoel. En dan mag je gerust een potje janken. Dat potje met emoties kan maar beter leeglopen ipv overlopen. Het zonnetje schijnt steeds, maar we zien het niet altijd ….
    (maar ook wel stom dat die technieker geen test deed met een beetje was…. want dan merk je toch als technieker of het wel of niet droogt …)

Geef een reactie