Hoe doet Anna het

Anna zit dit jaar in de 2e kleuterklas. Een jaartje te vroeg dus, want ze is amper 4 geworden in maart.

We hebben daar lang over nagedacht en na haar ziekenhuisopname dubbel over getwijfeld of het wel de juiste beslissing was voor haar.

Maar in de peutertuin werd ze lastig 5 maanden voor ze naar school mocht gaan. Ze was op 2 jaar en 1 maand volledig schoolrijp en verveelde zich rot tussen de andere kinderen.

Toen ze naar school mocht leefde ze op en ging ze met sprongen vooruit. Haar karakter in aanmerking genomen vreesden we voor een lastig jaar mochten we haar laten ‘dubbelen’ en dus besloten we om haar mee over te laten gaan naar de 2e kleuterklas.

De school stond niet echt achter onze beslissing en ik moet zeggen, ik ben er absoluut ook geen voorstander van om een kind vooruit te zetten, maar voor Anna dachten wij dat dat het best ging zijn.

Vandaag was het oudercontact. Gedurende het hele jaar heb ik wel contact met haar leerkracht, daar niet van. We babbelen regelmatig voor en na school en ik had toch nog geen negatieve opmerkingen gehoord, maar ge kunt nooit weten, nietwaar. Dus ik hield mijn hart toch een beetje vast: hadden we nu de juiste beslissing genomen of niet?

De juf beschreef Anna volledig hoe ze was: een kind met een serieus eigen willetje dat zich niet gauw laat doen. Ze werkt goed mee in de klas en ze kan het ook en we moeten er absoluut niet aan twijfelen dat ze klaar is om volgend jaar naar het 3e kleuterklas te gaan.

Oef! Een juiste beslissing dus.

One thought on “Hoe doet Anna het”

Geef een reactie