Stemmen

De burgerplicht zit erop. Vandaag er toch iets langer over gedaan dan andere jaren en zeer goed nagedacht, zeker nog in het stemkot. Uiteindelijk besloten mijn stem aan mensen te geven, ongeacht de partij, mensen waarin ik vertrouwen heb, die ik op één of andere manier ‘ken’ en waarvan ik denk dat ze hun best gaan doen.

Nu eerst voor het middageten zorgen, vooral zorgen dat ikzelf voldaan ben vooraleer aan de stemmentelling te beginnen … of het zou moeten zijn dat ik alsnog reserve blijk te zijn en dan heb ik de namiddag nog voor mij.

Niet vergeten meenemen deze keer:

– drinken: wat ze u daar geven is amper genoeg om het eerste uur door te komen. Op waterrantsoen staan in een warm lokaal is niet echt lollig;

– eten: we kregen vorige keer broodjes, of beter: een soort deeg dat zo droog was dat we beter ons waterrantsoen voor na het eten hadden gehouden en dan in één keer opgedronken hadden. Niet te vreten, echt waar. Het zoog zo het vocht uit uw lijf en dus niet alleen uit uw mond. En aan onze vegetarische collega was al helemaal niet gedacht;

– fruit: kwestie van iets tussendoor te kunnen knabbelen;

– energie: want om één of andere reden ben ik altijd bij de telploeg die het laatst gedaan heeft, of toch één van de laatsten.

Duimen nu kruisen dat ik reserve ben en zo niet, tot veel later.

Geef een reactie