Afgehandeld

Het was vandaag de laatste dag om uw belastingen on-line in te vullen en gelijk dat wij altijd goed voorbereid zijn voor zo’n dingen *kuch, hoest, proest, verslikt zich* ben ik deze voormiddag dan maar zo’n bakske gaan halen om dat on-line te kunnen doen.

Eens thuis gekomen hebben we eerst gegeten (want ja, het was ondertussen middag) en daarna de kinderen buiten gekuist om bij een vriendje te gaan spelen, want ik word daar dus ongelooflijk nerveus van, van belastingen invullen. Niet dat er reden toe is, maar het is nu eenmaal zo.

Kindjes buiten, mij geïnstalleerd aan de keukentafel en mij eraan gezet. Bakske ingeplugd en dan gaan kijken wat er nog meer moest gebeuren. Ik moest even weg en toen ik terugkwam was den anderen er en deed hij (gelukkig)voort. Software gedownload, identiteitskaart ingestoken en … ‘geef uw pin-code in’.

Pincode? Op een identiteitskaart? Valt nu achterom. Weet ik veel. Ik heb 2 codes gegeven waarvan ik dacht dat het die misschien konden zijn, maar noppes. Dus probeerde den anderen of het bij hem wel werkte terwijl ik naar de stadsdiensten belde om te weten hoe ik aan een nieuwe code kon geraken.

De belastingen zijn in orde voor de wederhelft. Mijn belastingen heb ik dan maar manueel, op papier (en dus te laat) ingevuld want zo’n nieuwe pincode, dat kan toch wel even duren.

Enfin. Het belangrijkste is dat ze weg zijn en we er weer eens vanaf zijn voor een jaartje. En dan ga ik nu een nieuwe pincode aanvragen aan Binnenlandse zaken … of wacht ik daar beter mee tot volgend jaar?

5 thoughts on “Afgehandeld”

  1. Als je je identiteitskaart haalt bij de gemeente, zit daar een witte omslag bij waar ook de pincode en de pukcode op staat. Dus waarschijnlijk heb je dat nog gewoon in je overzichtelijke administratie San:-)

  2. @ Charles: juist, ja, die overzichtelijke administratie 🙂
    @ Mikaël: ja, dat weet ik wel, maar beter laat dan niet zeker?

  3. Blijkbaar niet. Aan de telefoon werd gezegd: ofwel via internet bij Binnenlandse zaken, die sturen de vraag door naar de dienst bevolking van uw gemeente en die vragen dan aan …. juist Binnenlandse zaken om een nieuwe puc en pin code die dus opnieuw naar de gemeente wordt gestuurd. De logica zelve dus. Leve het digitale tijdperk!

Geef een reactie