Jippie

Toen ik zonder werk kwam te zitten heeft den anderen een oude laptop van hem in orde gesteld en aan mij gegeven, want ja, mijn eigen laptop was van het ex-werk en die moest dus op het ex-werk blijven. Op die manier kon ik gezellig blijven voortprutsen voor de TV ’s avonds.

Maar die computer is dus niet van de jongste en af en toe doet hij wel eens raar. Zo heeft hij eens een hele tijd, weken aan een stuk, plots veel trager gewerkt. Heel veel trager. Den anderen vond niet hoe het kwam, ik had niets speciaals gedaan (alhoewel dat hier ten huize niet geloofd werd) en dan plots, even onverwacht als het begonnen was, is hij terug normaal beginnen werken.

En zo deed hij eergisteren ook weer eens raar. Zondagavond gewoon op kunnen werken. Dichtgedaan voor het slapengaan en toen ik hem maandag opendeed zag ik alleen een zwart scherm en een pijltje. Afgesloten, heropgestart en geen ander resultaat. Gedurende de dag nog een paar keer geprobeerd, maar geen geluk: alleen een zwart scherm dus.

Vanavond dacht ik, nog eens proberen en wat ziet mijn oog (allez, mijn ander ook hoor): een computer die opstart mét letters én beweging én die normaal doet.

Jippie! Ik kan weer prutsen voor de TV.

One thought on “Jippie”

Geef een reactie