Spelen in alle maten en kleuren

Een week of twee geleden een mailtje van de reclameregie: of we zin hadden om met de familie naar <a href="http://www.playtown.be/nl/visit-home.php">Playtown</a> te gaan "<em>een interactieve speel- en belevingsbeurs voor de kleine en grote(re) kinderen onder ons :D</em>".

Speelgoed, spelen, interactief. In een gezin met vier kinderen (en den anderen, die soms toch niet moet onderdoen voor de kinderen op dat vlak) moet je dat eigenlijk niet vragen, behalve als formaliteit, maar eerlijk gezegd had ik er toch een paar bedenkingen bij, want een beurs, dat is toch eigenlijk maar standjes en rondlopen en dingen aangesmeerd krijgen, of niet?

De beurs liep ongeveer de hele voorbije week van de vakantie, en zoals dat wel eens gebeurt met kinderen waren er al de hele week plannen. Het enige gaatje dat we nog vrij hadden was dan vandaag en dus blokkeerden we maar onze agenda.

Kort na de middag vertrokken, tegen 13.00u daar aangekomen en om 16.45u teruggekeerd en ik moet zeggen, ik ben pompaf. De beurs was niet zo immens groot in de zin van bijvoorbeeld een Batibouw waar ge kilometers loopt van stand naar stand. Er waren ‘maar’ twee grote zalen met een 60-tal stands, maar bij elke stand was er wel iets te doen.

Concentratie!

De beurs was echt interactief, het was echt een belevingsbeurs en de kinderen hebben bijna vier uur non-stop kunnen spelen.

Smartmax

Elke stand had zijn speelgoed uitgehaald om mee te spelen. De kinderen konden kliederen en prutsen naar hartelus en wat is er eigenlijk een betere reclame voor uw speelgoed dan dat kinderen er mee willen spelen.

Anna maquillage

Er was veel volk, veel meer dan ik verwacht had op zo’n eerste versie van een beurs.

Gitaar!

We hadden een beetje problemen om de kinderen mee naar huis te krijgen, verwonderlijk nietwaar 🙂

Zelie op Kinect

Oh ja, ik mag dan wel pompaf zijn, de kinderen absoluut niet en we hebben niet moeten vragen of ze volgend jaar terug zouden willen gaan, want ze vroegen ons zelf of we volgend jaar terug zouden komen. Een succes dus en een pluim voor de organisatoren.

2 thoughts on “Spelen in alle maten en kleuren”

  1. Wij stonden op de eerste rij toen Zelie het beste van zichzelf gaf op de stand van KINECT. Alleen hadden we het lef niet om jullie aan te spreken. 🙂

Geef een reactie