Passie

Het zijn mensen zoals de persoon die ik vanavond hoorde, die mij sterken om door te zetten in de opleiding. Mensen die hun passie overbrengen zonder er iets te voor moeten doen, alleen al omdat ze er in geloven.

Vanavond kregen we een lezing van Wim Danschutter over ‘Herstelgericht onderwijs in een multiculturele setting’ en het was meer dan interessant. Niet alleen omdat die mens vertelde over zijn ervaringen in een multiculturele school, maar vooral omdat, ondanks alle moeilijkheden, hij zo ongelooflijk positief was en optimistisch en hij er na 12 jaar nog steeds volop in geloofde.

De passie waarmee die mens sprak, fantastisch.

De inhoud was ook zeer goed. Het uitgangspunt was wel ‘multicultureel’ en vooral het eerste deel van de lezing was zo’n beetje de ‘theorie’ en de situaties. Maar in het tweede deel werden ook mogelijke oplossingen aangereikt, allemaal zeer praktisch, en die oplossingen kunnen eigenlijk toegepast worden in elke school, multicultureel of niet.

Na de lezing zei ik het tegen hem: als je hem zo bezig hoort, heb je direct zin om in zijn school te komen werken.

3 thoughts on “Passie”

  1. Trouwens, nu ik toch aan het multi-posten ben… mijn zoon zit in het Sint-Antonius in de Holstraat. Het is daar ook behoorlijk multi-cultureel, en er zitten godzijdank ook bevlogen leerkrachten. Fijn.

Geef een reactie