In mijn nopjes

Vandaag maar een halve dag les, in de namiddag. In de voormiddag moest ik wel bij de leerkracht komen voor een bespreking van mijn opdracht: een lesvoorbereiding maken.

In het begin van de cursus moesten we een lesonderwerp kiezen uit het leerplan en ik had er niet beter op gevonden dan de Wet op de Privacy uit te kiezen. Al goed en wel wat betrof de leerplanverkenning en het stellen van vragen en zo, maar toen moesten we een lesvoorbereiding maken en bleek dat ik toch wel een cursus nodig had.

Op naar de bibliotheek van de hogeschool waar alle cursussen voor alle vakken staan, dus ook voor het vak recht. Genoeg te vinden over burgerlijk recht, handelsrecht, sociaal recht, … maar nergens iets over de specifieke wetgeving zoals dus de Wet op de Privacy. Ik meld dit aan mijn leerkracht en zij zegt dat dat dus geen probleem is, want ik kan toch zelf een cursus schrijven?

Ik heb anderhalve maand naar materiaal gezocht, maar nergens vond ik iets met een deftige structuur … tot vorige week op het werk. Eindelijk een boek gevonden met alle materiaal in dat ik nodig had om de cursus te schrijven.

Gisteren dan aan het werk getogen: cursus schrijven, lesvoorbereiding maken, … Ik had vorige week al een basis gemaakt en die mijzelf per mail opgestuurd (toen ik in de mot kreeg dat de laptop het niet te lang meer zou trekken). Geopend, erop gewerkt, heel veel bewaard, … en toen het af was sloot ik mijn document ‘lesvoorbereiding’. Terwijl ik het sluit valt mijn euro: ik mag het dan wel regelmatig bewaard hebben, maar ik had het alleen geopend vanuit mijn mail, en dus nooit bewaard op de computer zelf.

Beginnen zoeken en de paniek steeg met de minuut want ik vond niets. Den anderen erbij gehaald en na een een tijdje was het verdict definitief: ik was het kwijt. Anderhalf uur werk naar de vaantjes. Ik mocht van die basis herbeginnen.

Gelukkig had ik maar één van de twee documenten kwijt: mijn zelfgeschreven cursus had ik, toen ik het merkte van mijn lesvoorbereiding, onmiddellijk bewaard op de computer.

Initieel was ik van plan om deze voormiddag gewoon naar de leerkracht te gaan en te zeggen dat ik mijn lesvoorbereiding kwijt was: het was ondertussen 22u45, ik was doodmoe en zag het echt niet meer zitten om te herbeginnen. Maar mijn basisdocument stond nog open (ditmaal wél al bewaard op de computer) en ik wou nog juist één klein dingetje veranderen, en ook dát klein iets er nog bijvoegen … en plots waren we een uur later en was mijn voorbereiding toch nog afgeraakt.

Vandaag stond ik mét voorbereiding én cursus bij de leerkracht en kreeg ik pluimen voor mijn goed werk. En content dat ik was van mijzelf.

Geef een reactie