Simply the best

Een paar jaar geleden hadden we al het probleem en een paar maanden geleden is dat terug opgedoken: de druk op ons warm water viel langzaam maar zeker weg. Genen paniek deze keer: ik had al een afspraak gemaakt met de chaufagist om de verwarming te voorzien van haar jaarlijkse controle, dus het was enkel kwestie van een paar weken geduld te hebben.

Vrijdag stond de man hier op het afgesproken uur. Hem ingelicht wat er allemaal moest gebeuren (druk warm water dus, nazicht twee installaties: hoofdhuis en achterhuis, en nazicht vloerverwarming achterhuis die schijnbaar niet meer werkte). De man verdwijnt om zijn werk te doen en na een korte tijd komt hij vragen of ik even kan meekomen. Geen probleem.

Hij had opgemerkt dat ik geen warm water had in het bad, dus legde ik hem het probleem uit van de verkeerd gekochte kraan en dat er, eens er genoeg druk was, wel degelijk warm water was. Alleen de mengkraan werkt niet, wel het heet water en koud water. Zegt die lieve mens: wat als ik die kraan nu eens omdraai? Ze gaat dan wel ondersteboven staan, maar uw douche gaat wel werken? Een aanbod waar ik uiteraard geen neen op kon zeggen.

Ik moest die man alleen verder laten doen, want ik had een groepspresentatie voor de opleiding, en liet hem dus verder zijn ding doen.

Ondertussen zijn we twee dagen verder en merk ik dat hij niet alleen onze badkraan heeft goed gezet waardoor de mengkraan nu werkt, maar dat hij ook de siliconen aan het bad, die grondig versleten waren waardoor er water langs het bad kon lopen, ook vervangen heeft én de lekkende afloop onder de lavabo hersteld heeft.

Ik zeg het u, wij hebben de beste chaufagist ter wereld.

One thought on “Simply the best”

  1. Gefeliciteerd met zo’n vakman, maar wat ik niet begrijp is dat die kraan het op z’n kop wel goed doet.
    Zijn er kranen te koop die net andersom werken? (net zoals de engelsen aan de verkeerde kant van de weg rijden)
    Of waren de warme en koude leiding omgewisseld?
    Mvg. David.

Geef een reactie