Herstart

Het nieuwe semester is begonnen en ik hou mijn hart vast. Er zijn de twee vakken uit het ‘modeltraject’ op vrijdag. Op woensdagavond en donderdagavond heb ik nu ook een cursus, onder de gedachte: het zal er niet gemakkelijker op worden, dus best die twee ‘kleine’ vakjes er gauw bijnemen.

Voor DCp-Didactiek oefenpraktijk op vrijdag (6 uur) en MBCo-Onderwijs en maatschappij op donderdag hebben we geen examen. Dat is het goede nieuws. Het ‘slechte’ nieuws is dat het zeer hard werken wordt. Of zoals onze leerkracht DCp zegt: als je elke week iets doet, dan geraak je er wel. Slik dus. DCp is wekelijks, MBCo is gecombineerd, wat inhoudt dat er 4 contact/lesmomenten zijn en dat we tussendoor zelf moeten leren en werken.

De twee laatste uren op vrijdag zijn dan POCp-Begeleiding. Wel examen, deel open boek en deel gesloten boek en een groepswerk en opnieuw mensen zoeken om het groepswerk te kunnen maken, maar het lijkt wel een leuk vak te worden. Vooral de lerares is zeer goed. Het is dezelfde eigenlijk als voor DCp en in onze eerste les DCp heeft ze ons al meer geleerd over DCa (didactiek van vorig semester, vak dat ik niet al te goed begreep met tijden) dan onze vorige lerares op een gans semester. Maar soit.

Het vierde vak is MBCL-Leerkracht en verantwoordelijkheid. Begint na de paasvakantie en zal dan zeven woensdagavonden intensief les zijn. De eerste les heb ik al gehad en het zullen lange woensdagavonden worden, maar het lijkt een goede leeraar en het zal denk ik leuk worden. Van wat ik gehoord heb zal het een lastig examen worden: open boek en alles moeten kunnen toepassen, maar dat is uiteindelijk één van de redenen dat ik deze vorm van opleiding gekozen heb.

Een semester goed op mijn tanden bijten, en dan kan ik ‘gewoon’ het modeltraject volgen met telkens nog 2 vakken per semester. Moet lukken, niet?

Geef een reactie