Den bos in

Vandaag voor het eerst les moeten geven. Gelukkig dat het in deklas was waar ik zelf les volg en dus tegenover mijn medestudenten, want het ging niet zo goed.

Enfin, ‘niet zo goed’ is nog braaf uitgedrukt. Ik ging volledig den bos in.

Nochtans was het materiaal er. En de (les)voorbereiding. De leerlingenbundel had ik zelf geschreven en die zat ook goed ineen. En het onderwerp kende ik. En ik moest maar 10 à 15min les geven. Hoe moeilijk kon dat zijn?

Tot ge begint en ge uwen draad kwijt geraakt doordat de ‘leerlingen’ vragen beginnen stellen en ge in paniek geraakt en zo heel uwen structuur naar de vaantjes gaat. En ook: het materiaal dat ik voorzien had voor een kwartuur, daar was ik dus na een half uur nog niet door, mede door al die vragen.

Het was niet allemaal negatief. Tegen het einde had ik het weer door en kreeg ik de zaken weer redelijk onder controle en kwam de structuur terug. Het kwam ook tenminste over dat ik wist waarover ik sprak, en dat vond ik wel fijn. En het is juist daarom dat ik de cursus volg, nietwaar, om te leren les geven.

Nog twee keer een lesmoment te geven tijdens dit semester. Het kan alleen maar beter gaan zeker?

Geef een reactie