Van voeten en aarde – proloog

We spreken 7 februari. Een mailke van Caroline van Dyson

We hebben van Dyson iets nieuws, en ik zou het je graag opsturen!
Het is een draadloze stofzuiger, die je ook gemakkelijk als kruimelzuiger kan gebruiken… Je ziet hier een foto… laat je me nog even weten naar welk adres ik dit nieuwe juweeltje mag opsturen…!

Net zoals Drun ben ik een grote Dyson fan. Al van voor ik van hen een prachtig cadeautje kreeg in de vorm van de Dyson City. Want ik een aantal jaar voordien al besloten eens een deftig pak geld te spenderen aan een stofzuiger die betrouwbaar was. En die eerste stofzuiger, dat was een Dyson en is nog steeds de meest gebruikte hier in huis. Elke euro waard.

En toen kreeg ik de Dyson City om te testen en ik was meteen verkocht: klein, relatief licht, handig en even krachtig. Zeer handig als ge vlug een stofzuiger nodig hebt.

En nu vroegen ze dus of ze mij nóg een Dyson mochten opsturen. Wat dachten ze? UITERAARD!

Er zit bijna een maand tussen die eerste mail en mijn post. Niet omdat ik er niet over wou schrijven, gewoon omdat hij maar vorige vrijdag (eindelijk) is toegekomen. Geen fout van Dyson, maar een probleem bij UPS (ah ja, het moet niet altijd Taxipost zijn). Want eerst kwam er niets. Mailke van Dyson om te vragen hoe het zat en of ik hen op de hoogte wou houden. Dan, plots, de 16e februari. Thuisgekomen en 2 briefjes in de bus van UPS: dat ze al twee keer langsgekomen waren en niemand thuis was geweest. Twee keer. Overdag. In het midden van een werkdag. Rara, hoe zou dat komen dat er niemand thuis was.

Ik zoek het volgnummer op, typ het in op de website en krijg als bericht ‘UPS kan voor uw aanvraag de informatie over de zending niet vinden. Controleer uw informatie en probeer het later opnieuw‘. Ik waarschuw Dyson dat er toch gelijk een probleempje is.

En dan zit er maandagavond een briefje van UPS in de brievenbus. Ze zijn voor een derde keer langs geweest, uiteraard weer in het midden van de dag, en als ik de volgende dag niet bel, dan sturen ze mijn pakje maar terug naar afzender.

We zijn ondertussen dinsdag 22 februari en er wordt een telefoontje gepleegd naar de mensen bij UPS. Ja, hallo. Ik heb jullie briefje ontvangen. Hoe kunnen we afspreken? Niet echt dus: die mensen weigeren een tijd te geven, beweren dat hun chauffeurs zonder GSM op baan zijn en het zou er op neer komen dat iemand van ’s ochtends tot ’s avonds thuis zou moeten zitten wachten. Ik vraag die mens vriendelijk hoe zij ooit hun pakjes geleverd krijgen? Hij vraagt of ik geen alternatief adres weet en mijn euro valt dat het morgen woensdag is en wij bij mamie gaan eten en dat het pakje dus daar zou kunnen geleverd worden, wegens dat daar toch iemand de hele dag thuis is.

De anticipatie stijgt. Nog één dag en dan zou ik eindelijk het pakje mogen ontvangen.

De woensdag was hectischer dan voorzien. Uiteindelijk was er door omstandigheden de helft van de tijd niemand thuis en tussen twee taxiritten door reed ik terug, in de hoop dat ik de man-van-UPS niet zou gemist hebben.

Om 16.00u krijg ik bij Jan op de voetbal telefoon van mamie: de man van UPS stond voor de deur met een pakje van Dyson. Een hele minuut was ik doodcontent. Na die minuut bleek dat die mens € 122,80 wou hebben vooraleer het pakje af te willen geven. Streep door de rekening: niet alleen hadden mamie dat niet op zak, maar ik was onder de indruk dat het een cadeautje was, en zo werd het wel een zeer duur cadeautje. Dus zei ik aan de meneer van UPS dat hij het pakje terug mocht meenemen en stuurde ik een mailtje naar Dyson.

Onmiddellijk een antwoord terug:

Dat bedrag is helemaal niet normaal…. Ik stuur het je terug op vanaf het ogenblik het hier krijg…

Dat moet uiteraard niet betaald worden, en ik begrijp het niet, want ik had ze deze ochtend ook gebeld, en daar hebben ze me niets van verteld….

Het komt goed! Hopelijk volgende week 🙂

Ha! Bij Dyson houden ze zich aan hun woord, want ik heb zelfs geen week moeten wachten. Vrijdagavond moest ik vroeg door om te helpen op het retoricabal van de school en toen ik zaterdagochtend om 3.30u thuis kwam stond een pakje in de gang: mijnen Dyson Digital Slim was nog die vrijdagavond toegekomen.

Sinds zaterdag is hij (intensief) in gebruik en morgen krijgen jullie er hier alles over te lezen.

2 thoughts on “Van voeten en aarde – proloog”

Geef een reactie