Oliver

Deze namiddag ben ik met de kinderen naar de musical Oliver gaan kijken, en ik moet zeggen, we zijn allemaal zeer content om hem gezien te hebben.

Ik was een beetje bang. Ik ben een musical fan, ken de Engelse versie (van de film op Tv en zo) en ken de Engelse liedjes. Ik was een beetje bang voor de vertalingen, want veelal zijn die nogal lullig: geforceerd om toch maar iets gelijkaardigs te krijgen zodat het onnozel wordt en niet meer geloofwaardig. Maar deze keer niet dus. De liedjes zijn goed vertaald, in schoon ‘Vlaams’, zonder te plat te worden of te onnozel en tegelijk zijn ze zeer dicht bij de Engelse versies gebleven. Ze hebben daar goei mensen op gezet, zou ik zo denken.

En ‘onzen’ Oliver, Timon Sohier, amai mijn voeten, zo een stem. Een pluim. Kwestie van onder de indruk te zijn, kan het tellen. En trouwens, dat telt voor de hele cast. Peter Van Den Begin, ik moet bekennen dat ik het mij niet echt kon voorstellen, maar hij was het helemaal. Serieus onder den indruk dus.

Enfin, laat het gezegd zijn dat we een fantastische namiddag achter de rug hebben. Het maakt onze vakantie goed.

Geef een reactie