Kruimels weg

Er was nog een opvolging tegoed en dus ook al long overdue. Maar beter laat dan nooit, zou ik zo zeggen.

Want er moest uiteraard eerst getest worden, en toen was het hier een maand stil, en toen moest ik mijzelf op gang trekken, want ik doe dat wel graag, bloggen, maar soms is het nu eenmaal nog een opgave om ’s avonds uw hersenen te gebruiken en stelt ge dat dan uit, en uit, en uit…

De testfase zit er inmiddels al lang op en het gebruik is volledig ingeburgerd. De Dyson Digital Slim staat (of beter: ligt) in de keuken en wat! een! gemak! en ook: luxe!

Het ding is zeer compact, licht en handig. Het werkt op een (oplaadbare) batterij zodat er nooit een draad in de weg zit en doordat het nogal klein is ligt het niet in de weg. ‘Liggen’ want bij ons ligt hij (voorlopig) op de vensterbank.

Wordt er gegeten en vallen er kruimels op de grond: even vastpakken en opstofzuigen en weg zijn ze. Snijden we brood af en ligt het aanrecht vol kruimels: lange buis eraf, kort stukje erop en gebruiken maar. En dat ding werkt dus niet alleen op kruimels hé 🙂

Dat een keuken waarin zes mensen dag in dag uit leven rap vuil wordt hoeft niet gezegd, dus die Dyson is een godsgeschenk. Geen gesleur meer met borstels uit de kast halen, dingen bijeen vegen en dan alles nog verslepen naar de vuilbak. Gewoon de Dyson pakken, stofzuigen en alles is proper. En wat nog het leukst is vanallles: de kinderen doen nu niet liever dan hun gemors op te ruimen. Ze vechten er zelfs om.

Is er dan niets negatief aan? Eén heel miniem klein opmerkingske. Het ding is eigenlijk eerder kruimeldief met een lange buis aan om niet op uw knieën de kruimels op te moeten zuigen. Geen probleem, want het is even krachtig als een stofzuiger (en krachtiger zelfs, wegens, het is en blijft een Dyson), maar als je stofzuigt, gebruik je dat toch wel gemiddeld iets langer dan een kruimeldief (ikke toch) en de aan/uitknop is geen knop om aan en uit te zetten, maar een knop die je ingedrukt moet houden zolang je wil stofzuigen. Maar kijk, zo’n minpuntje is meer dan te verwaarlozen (en ondertussen krijgt de vinger ook een krachttraining).

Nog één kleine minpuntje, maar dat is gewoon zeer persoonlijk: jammer dat het ding niet 2 jaar vroeger bestond. Dan had ik speciaal een kast laten inrichten in onze keuken om hem in op te bergen (en dan vooral de oplader). Maar niet getreurd: de kamer naast onze keuken moet nog ingericht worden en ik weet nu al waar de kast moet komen waar ik hem kan in opbergen zodat hij zeer handig beschikbaar blijft.

De Dyson Digital slim is dus echt een aanrader.

3 thoughts on “Kruimels weg”

  1. Super zeg! Als ik een poetsfreak was, ik zou ‘em zo kopen. 🙂 Voorlopig hou ik het bij de Dyson City die ik (via deze blog!) mocht testen. Ben er nog steeds heel tevreden over. Mijn vriend nam hem vorig weekend nog es ter hand en sprak er ook nog es vol lof over, alsof hij niet kon geloven dat er zo’n degelijke stofzuigers bestonden. 🙂 (Voorheen hadden we inderdaad ook maar prullenstofzuigers.)

  2. Mijn kuimeldief heeft de geest gegeven en ik overweeg zo’n dyson te kopen maar ’t schijnt dat die dingen geweldig veel lawaai maken. Klopt dat?

  3. Het maakt lawaai, maar ik kan je jammer genoeg niet zeggen of het meer lawaai maakt dan andere stofzuigers omdat ik geen vergelijkingspunt heb.

Geef een reactie