Abbelkens

De ouders van vriendin B. hebben een aantal fruitbomen en de vriendin vroeg of ik geen zin had om eens mee te gaan om appelkes te plukken. Er kon altijd appelmoes van gemaakt worden moesten het er teveel zijn, nietwaar.

Een dag werd afgesproken en dat was vandaag: ik kon nog een dagje vrij krijgen op het werk. En wat een prachtige dag is het geworden.

’s Morgens vertrokken. Zij met haar vier kinderen, ik met mijn drie gasten (Jan zit op voetbalkamp). Een neef bleek ook bij de grootouders te zijn en zo spendeerde iedereen een zalige dag. Vriendin B. en ik door veel te babbelen met elkaar en met haar ouders en, uiteraard, ook veel abbelkens te plukken. Heel lekkere abbelkens trouwens.

De kinderen waren meegegaan om te helpen plukken, maar daar is uiteraard niet veel van in huis gekomen. Maar ze hebben zich allemaal goed geamuseerd met elkaar. Ze konden daar goed ravotten in de tuin en in ‘den bos’ (de kinderen hun blijdschap toen bleek dat ze een salamander gevonden hadden), speelden op de aanwezige instrumenten, tekenden, babbelden, luisterden naar een hoorspel, …

We zaten in een ongelooflijk rustige omgeving omgeven door groen en water en hadden het weer mee, zodat we de hele dag buiten zijn gebleven, genietend van de zon en het gezelschap en het klimmen in de bomen. Echt leuk.

Geef een reactie