Zoudt ge nu niet ontploffen

Zit ik hier al de hele avond hard te werken. Vrijdag moet ik les geven aan mijn medestudenten, weetwel. Mijn tweede les, en mijn eerste was niet goed. ‘Net voldoende maar met nog hele wat werkpunten’, was het oordeel van mijn lerares, en ik kan haar geen ongelijk geven.

Lesvoorbereiding voor mijn tweede les maken dus. En een leerlingenbundel. En opzoekingen doen om media bij de les te vinden. Vier uur zwaar doorgewerkt. Het kon, want den anderen zat toch te kwissen en dus was ik alleen (als ge die paar kinderen hier in huis niet meerekent). En het moet goed zijn om die eerste les goed te maken.

Besluit ik een paar minuten geleden om er, voor vanavond dan toch, een punt achter te zetten. Duw op ‘save’ en sluit de computer. Open de computer weer want ik wil mijn leerlingenbundel naar mijzelf mailen. Open Word en wat blijkt: geen leerlingenbundel. Weg. Niets meer. Nada. Foetsie.

En dan besef ik wat ik gedaan heb: mijn origineel document gedownload van een mail-die-ik-naar-mezelf-had-gestuurd. Wel regelmatig op ‘save’ gedrukt, maar dat helpt niet als ik dat document niet eerst OP MIJN HARDDISK OPSLA!

Domme kalle! Vier uur werk naar de vaantjes! Zoudt ge nu niet ontploffen! (maar ik ga daar toch tot morgen mee wachten: te moe nu om dat nu nog te doen)

4 thoughts on “Zoudt ge nu niet ontploffen”

  1. Als je het opgeslaan hebt zal je het nog wel kunnen vinden in een temp folder.

    Open hetzelfde bestand uit de mail. Kiezen voor opslaan als, en kijken in welke folder hij dit wil opslaan. In die folder zou je ook de versie van gisteren moeten vinden.

  2. Voila, wat Jens hierboven zegt, wilde ik ook komen zeggen. Als het je lukte om op ‘save’ te duwen, zonder dat de computer vraagt waar het opgeslagen moet worden, dan is dat een teken dat het al ergens aan een map toegewezen was hè… Gewoon even zoeken waar met methode van Jens of met zoekfunctie in verkenner zoeken op naam van bestand.

Geef een reactie