’t Is gecompliceerd

Vannacht had ik een droom. In die droom zat ik in een klas en de leraar vroeg of ik Evie haar vinger geschraapt had. Ik viel uit de lucht. Ik zou nooit Evie haar vinger schrapen.

De leraar keek meewarrig en zeer bezorgd, alsof het meer was dan alleen die vinger. Dat er iets ernstiger was met Evie en dat ik dat had gedaan. Dus vroeg hij mij om even mee te komen naar buiten.

Eens buiten vroeg hij of ik ooit iets was tegengekomen met een Mini. ‘Neen’ want ik had nog nooit met een Mini gereden … tot ik mij herinnerde dat ik dat wel had gedaan: ik had ooit gedroomd dat ik voor een paar uur met een Mini van een vriendin had gereden omdat mijn auto niet werkte. Ik had daar een heel klein ongelukje mee gehad (met de neus langs de muur geschraapt toen ik mij draaide), maar daar waren nooit mensen in de buurt van geweest, laat staan Evie.

Ter verduidelijking: ik dacht dat ik wakker was. En toen ik mij die droom herinnerde van dat ongelukje met die Mini, dacht ik dus, in mijn droom, dat ik dat uiteindelijk niet gedroomd moet hebben, maar dat het toch echt gebeurd was, want ik was nu toch wakker? Dus, aangezien dit het vervolg is op dat verhaal, was ik toen ook niet aan het dromen en moest dat ongelukje echt gebeurd zijn.

Ik was dus serieus ongerust. Want als Evie verwond was (Evie die ik niet ken, want ik ken geen Evie in het echt en zelf in mijn droom kende ik geen Evie), misschien had ik toch tegen een mens gereden bij dat ongeluk, en niet alleen tegen een muur? Maar neen, er waren toen écht geen mensen in de buurt geweest, dus in kon Evie geen pijn gedaan hebben. Maar hoe komen ze dan bij mij terecht?

En toen werd ik wakker voor echt. Er moet niet gezegd worden zeker dat ik absoluut geen uitgeslapen gevoel had, want ik was in de overtuiging dat ik dat allemaal meemaakte terwijl ik klaarwakker was.

En mijn vraag nu is, komen jullie dat ook tegen? Dromen in vervolg op een droom die je vroeger gehad hebt? Want die droom, dat ik met een Mini reed, die heb ik dus effectief gehad. En dit was duidelijk een vervolg hierop.

Wreed bizar.

4 thoughts on “’t Is gecompliceerd”

  1. Ik heb dat nog nooit meegemaakt. Maar ik ben geen goeie referentie, want ik word meestal wakker met het idee dat ik niet gedroomd heb. Heel, heel soms (een keer of vijf per jaar) word ik wakker met flarden van dromen en hoogstens 1 keer per jaar onthou ik de ganse droom.

  2. Ik droom heel vaak in vervolgverhalen. Soms dagen na elkaar, soms zitten er weken tussen.

    En soms, als ik het wijs vind, en ik kom in een bepaalde situatie terecht aan het begin van een droom, denk ik: “Juij, het is een vervolg van die reeks! Yes, wijs verhaal!”

    Helaas zijn ook nachtmerries vervolgverhalen…

  3. Absoluut normaal 🙂
    En je gaat je plots helemaal vreemd voelen wanneer je plots in wakkere toestand dingen gaat meemaken die je maanden geleden gedroomd hebt…

Geef een reactie