Klaar voor de winter

Een tijd geleden heb ik een nieuw dekbed gekocht. Een vier seizoensding. Twee aparte dekbedden om samen te voegen tijdens de winter. Het was er nog niet van gekomen om het effectief te gebruiken, maar ik sliep al een tijdje met een extra deken omdat het oude donsdeken eigenlijk te koud was.

Vorig weekend heb ik er eindelijk een punt van gemaakt en heb ik het nieuw dekbed opgelegd. Ik was wel een beetje bang: twee lagen donsdeken en ik had er dan nog een flanellen laken opgelegd. Michel is dan nog iemand die rap warm heeft, terwijl ik rapper koud heb.

Maar kijk. De eerste nacht onder het deken en we hebben alletwee zeer goed geslapen. Het was niet te warm en het was tegelijkertijd ook niet te koud.

Ondertussen liggen de flanellen lakens ook op bij de kinderen: gisteren bij de jongens en vanavond bij de meisjes. De jongens waren deze ochtend al doodcontent van het nieuw beddegoed. Hopelijk zullen de meisjes morgenvroeg ook even content zijn.

Winter, kom maar op: wij zijn er klaar voor.

Geef een reactie