Ruileneten

Daarnet een wreed wijze mail in de bus:

Dag iedereen,

We doen mee aan een collectief, constructief en LEKKER experiment!

Je wordt uitgenodigd om deel te nemen aan dit receptenruil concept. We hebben uit onze vrienden, net hen eruit gepikt die dit ook leuk kunnen maken.

Het concept werkt als volgt: zend een recept naar de persoon op nummer 1 (ook al ken je die persoon niet). Het recept moet iets snels en gemakkelijks zijn, zonder vreemde ingrediënten. Eigenlijk iets dat je uit je hoofd kent en nu ter plekke kan neerschrijven. Pieker er niet teveel over, het is een recept dat je zou maken als je niet veel tijd hebt.

Nadat je het recept naar de persoon op nummer 1 hebt gestuurd, kopieer je deze tekst in een nieuwe email, zet je mijn naam op nummer 1 en jouw naam op nummer 2. Alleen mijn naam en jouw naam moeten zichtbaar zijn als je de email verstuurt. Zend de email naar 20 vrienden in BCC (blind copy). Laat iets weten als je dit niet binnende 5 dagen doen kan. Zo blijft het eerlijk en leuk voor iedereen. Je zou in het totaal 36 recepten moeten ontvangen. Het is fijn om te zien vanwaar ze komen! Slechts zelden
valt er iemand af, aangezien we allemaal nieuwe ideeën nodig hebben. Je zal heel snel feedback krijgen aangezien er maar 2 namen op de lijst zijn en je het slechts 1 keer moet doorsturen.

Awel, ik heb direct een recept teruggestuurd. Wat dacht je. Nieuwe recepten krijgen, zomaar van mensen die ik niet ken, ge ziet dat van hier dat ik daaraan meedoe.

Maar waarom ik dat nu hier zet: ik heb nu wel een hoop vrienden, maar ik vrees dat er veel gemeenschappelijke bijzitten met mensen die daaraan al meedoen. Dus dacht ik zo: misschien dat iemand van jullie geïnteresseerd is om ook mee te doen? Indien ja, geef maar een seintje in de commentaren.

Wel rap doen hé, want ik heb maar 5 dagen 🙂

7 thoughts on “Ruileneten”

  1. Ik vind dat niet wijs… doet me teveel denken aan de kettingbrieven destijds waarin gechanteerd werd met de vreselijkste dingen die je zouden overkomen als je niet binnen de zoveel dagen een aantal van die brieven had doorgegeven.
    Dus, neen, ik doe daar niet aan mee – hoe graag ik ook kook en recepten zou willen ontvangen.

  2. toen ik jong was (da’s zowat 35-40 jaar geleden, ahum) deden wij ook al aan iets soortgelijks, met de post! ah ja. Nog nooit zoveel post ontvangen toen. Is leuk en verrassend!

  3. Heb die mail ook gehad maar genegeerd omdat ik vermoedde dat het zo’n kettingmail was. Maar als jij er goede ervaringen mee hebt, Sandra, wil ik ook wel meedoen! Nieuwe recepten zijn hier altijd welkom.

  4. Dit is inderdaad een kettingbrief en hij circuleert nog steeds. Hij wordt vaak “unattended” verstuurd, oftewel zonder dat de verzender dit weet.

    Er is maar één ding dat je kan doen met kettingbrieven, hoe leuk, schrijnend, spannend of interessant ze ook lijken: negeren.

    Voor de recepten-delen liefhebbers: er zijn zeer veel websites, ook in het Nederlands, die recepten delen en waar je automatisch een mail krijgt bij een nieuw recept. Veiliger en handiger (want het recept blijft online en is voor andere geïnteresseerden te gebruiken).

Geef een reactie